„Sunt de parerea ca pentru a continua fluidizarea activitatii bancare si economice, executarea silita ar trebui sa fie foarte activa si facuta la pretul pietei, indiferent daca este bun sau rau, mare sau mic, adica efectiv la pretul care reflecta in acelasi timp si echitatea din piata”, a spus Bunea, citat de Mediafax.
El crede ca este posibil ca pe termen scurt sa apara un efect advers al executarilor silite, insa efectul pe termen lung al acestor operatiuni va fi benefic.
Totodata, el a precizat ca pretul activelor in Romania este supraevaluat in prezent, indiferent de criteriul dupa care se face evaluarea.
Pe de alta parte, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania si membru in Consiliul de Supraveghere al BCR, crede ca prima tendinta pentru recuperarea creantelor nu va mai fi executarea silita, ci cum se poate redresa o anumita societate.
„Se doreste o cooperare inainte de a se ajunge in fata instantei, respectiv pentru redresarea situatiei financiare a societatii. Dorinta sistemului bancar este in prezent de a salva, in limitele economice posibile actuale, situatia viitoare a firmei”, a aratat Pogonaru.