Camelia Sucu a achizitionat in urma cu circa 2 ani, la licitatie, [b]Piata de Gros[/b] din Berceni, pe care a rebranduit-o recent in „Abundia”.
„Am investit circa 5 milioane de euro in aceasta piata pana in prezent”, a precizat ea, adaugand ca intregul proiect, pentru ao moderniza piata si a o aduce la standarde bune de functionare mai trebuie sa fac alte investitii, in total acestea urmand sa se ridice la circa 10 milioane de euro.
Piata de Gros din Berceni se afla pe un teren cu o suprafata de 12 hectare din care 25.000 de metri patrati sunt construiti (hale de depozitare). „Este un proiect imens. Piata va fi complet modernizata in 2013”, a subliniat antreprenoarea.
In prezent piata este functionala si are un grad de ocupare de 85% de catre producatori de legume si fructe.
Pentru a putea sustine investitiile, Camelia Sucu a aplicat si pentru obtinerea unor [b]bani europeni[/b].
„Am aplicat pentru fonduri europene in doua etape, o data pentru 1,5 milioane de euro si inca o data pentru 2,8 milioane. Astept aprobarile in aceasta toamna”, a aratat femeia de afaceri.
Acesti bani sunt pentru modernizarea halelor de depozitare a fructelor si legumelor si pentru constructia de noi hale.
In acelasi timp, „bate la usile” bancilor pentru a obtine un credit pentru partea de co-finantare.
[quote=Camelia Sucu]Pentru mine agricultura este o mina de aur.[/quote]
De asemenea, Sucu mai are o [b]ferma de legume[/b] in Tulcea.
Femeia de afaceri mai vrea sa mai dezvolte inca [b]doua ferme de vaci[/b], posibil in judetul Alba, in prezent fiind in cautare de parteneri cu know-how in domeniu.
„Am facut proiectul (pentru fermele de animale, n.r.) pe care vreau sa-l depun la fondurile europene, dar am nevoie de un partener care poate sa vina cu know-how”, a mentionat Camelia Sucu.
„Acum in toamna am intalnire cu doua firme, una din Franta si una din Argentina, interesate de a investi in zootehnie in Romania”, a adaugat ea.
Camelia Sucu este proprietara si a [b]doua terenuri in Bucuresti[/b], de aproximativ trei hectare, pe care le evalueaza la circa 18 milioane euro, pe care vrea sa le vanda sau sa le inchirieze. Conform acesteia, un teren este potrivit pentru proiecte rezidentiale, iar celalalt pentru spatii comerciale.
Intrebata daca ar renunta la afacerea cu mobila pentru agricultura, Sucu a raspuns negativ, subliniinda ca mobila este un proiect de suflet, ca ii place „frumosul” si vrea sa-l imparta cu cat mai multe persoane.
[b]Businessul cu mobila, pe pierdere[/b]
Potrivit datelor publicate pe Ministerul Finantelor, compania Class-Mob a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 7,1 milioane lei si pierderi de 5,6 milioane lei.
„Anul viitor vom schimba strategia pentru a iesi de pe pierderi, care include multe produse realizare in Romania si cresterea exporturilor”, a afirmat Camelia Sucu.
Aceasta a incercat sa se adapteze pietei mizand mai mult pe accesorii produse in Romania, precum oglinzi, scaune si alte obiecte.
In ceea ce priveste evolutia segmentului de mobilier de lux, Sucu a spus ca fata de alte tari, luxul in Romania a avut mult mai mult de suferit.
„Daca in alte tari sectorul de lux nu a fost afectat de criza, Romania a fost din plin avariata de criza deoarece este o piata tanara”, a aratat ea.
„Cu siguranta, segmentul premium si de lux va avea ani buni de redresare. Mobilierul isi revine printre primele (industrii, n.r.) daca incepe sa se construiasca din nou, sa creasca investitiile in real-estate”, a adaugat antreprenoarea.
Referitor la evolutia afacerilor Class-Mob in acest an, Camelia Sucu nu s-a aparat prea optimista, precizand ca „2012 este un an de aruncat la gunoi”. Totusi, ea spera intr-o revenire.
Sucu mentionat ca activele detinute si afacerile pe care le deruleaza pot fi evaluate la 30-40 milioane de euro in prezent, fara a lua in calcul insa potentialul de dezvoltare din viitor.
[b]Citeste si: [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/cum-isi-revine-productia-de-mobila-dupa-anii-de-criza-80487/]Cum isi revine productia de mobila dupa anii de criza[/url][/b]