Van Groningen este un fotograf pasionat, iar blogul poate fi si un spatiu bun unde sa isi expuna pozele, dupa cum spune bancherul in postul de prezentare.
Blogul nu este prima forma de social media testata de bancher. Are deja cont pe twitter, cu 33 de follow-eri (pentru a fi follower trebuie sa ii ceri acordul) si Facebook, unde are 102 prieteni, o alta zona unde poate fi contactat fiind profilul sau Key People.
Pe blog, bancherul abordeaza teme de afaceri, in care vorbeste deschis despre probleme pe care le-a observat in piata si care nu sunt nici in beneficiul bancilor dar nici al clientilor, sau despre cum este sa faci afaceri in Romania.
Astfel, aflam detalii picante din lumea bancherilor, in legatura cu urmarile concurentei acerbe. Aflam despre banci care mituiesc persoane din conducerea companiilor, sub forma de credite cu dobanda mica sau alte avantaje, ca firmele sa deschida conturi de salarii angajatilor la respectiva banca, ceea ce arata ca blogul este o sursa de luat in seama de jurnalistii care vor sa inteleaga ce se mai intampla in culisele bancilor.
Aflam si despre cardurile de salarii cu facilitati de overdraft a caror marime urca pana la 12 salarii, la unele banci, deoarece tot mai multi manageri cer limite mai mari de imprumut pe card, gandindu-se ca astfel isi ajuta salariatii.
Insa, un overdraft de valoare mare este in realitate pentru client un dezavantaj, fiind un imprumut doar scump, care cu greu va fi rambursat. ..Iata ce scrie bancherul: O limita de overdraft ar trebui sa fie folosita pentru a face fata unei lipse temporare de bani. S-a intamplat ceva, iei niste bani pe care te astepti sa ii achiti cat mai repede. Daca insa utilizezi limite de overdraft mai mari de 3 salarii lunare inseamna ca nu ai o nevoie temporara de bani, ci una structurala. Un calcul simplu iti arata ca va dura multi, multi ani (chiar si 20) ca sa inapoiezi un credit de 12 salarii luat de pe un overdraft. Asa ca cei care au nevoie de un credit atat de mare ar trebuie sa apeleze mai degraba la un credit clasic, mai ieftin si care are fixata o rata care se plateste lunar, explica el.
Steven van Groningen nu scrie in fiecare zi, dar are grija sa raspunda comentariilor la posturi pe care le apreciaza sau la care are ceva de adaugat, deci interactivitatea este garantata.
Steven van Groningen este CEO al Raiffeisen din 2002. El s-a nascut in Olanda, iar in ultimii 17 ani a locuit in Romania, Rusia si Ungaria. Cea mai mare parte a acestei perioade a petrecut-o in Romania, unde a petrecut pana in prezent 14 ani.
Este fost canotor, si a participat la Olimpiada de vara din 1984 de la Los Angeles. La concursurile de canotaj a cunoscut-o pe campioana olimpica romana de canotaj Valeria Racila, sotia sa.