Astfel, conform datelor publicate astazi, numarul romanilor care
trebuiau inscrisi pe listele electorale este mult mai mic decat cel
trecut la Referendum, de peste 18 milioane de alegatori.
Daca se
scad cei 3,4 milioane de tineri intre 0-17 ani, fara drept de vot
(excluzandu-i pe cei care au majoratul in anului referendumului),
rezulta ca in iulie erau doar [b]15,6 milioane de romani cu drept de vot
avand domiciliu in tara[/b], noteaza
[url=http://www.dcnews.ro/2012/08/doar-156-milioane-de-romani-ar-putea-intra-pe-listele-permanente-potrivit-ins/]dcnews.ro[/url].
Membrii Comisiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei si a Locuintelor au aprobat, luni, o serie de materiale cu privire la desfasurarea recensamantului si au validat rezultatele preliminare.
Vergil Voineagu a precizat ca, pana in prezent, au fost procesate 36.809.562 de formulare de recensamant, reprezentand aproximativ 48% din total. Presedintele INS a mai spus ca intre datele preliminare ale recensamantului si cele finale, care vor fi anuntate in al doilea semestru al anului viitor, „pot sau nu pot sa apara diferente”, conform [url=http://www.mediafax.ro/social/recensamant-2011-rezultate-preliminare-19-043-767-populatia-stabila-a-romaniei-9962785]Mediafax[/url].
Voineagu a explicat ca INS nu a reusit recenzarea a 2,8% din gospodarii, respectiv aproximativ un milion de persoane. El a precizat ca in cazul acestor persoane se va incerca recuperarea datelor prin intermediul altor institutii abilitate.