Investitia a vizat achizitionarea unei linii tehnologice de productie, precum si o serie de certificari din partea organelor abilitate, potrivit reprezentantilor grupului Dobrogea.
„Oferim pietei romanesti prima paine sanogena, 100% naturala, cu termen mare de valabilitate bazat exclusiv pe capacitatea de autoconservare a painii, fara aditivi alimentari si care pastreaza gustul si aroma painii traditionale romanesti”, a declarat Fotini Teodorescu, presedintele grupului de firme Dobrogea.
Lansarea a avut loc in cadrul unui workshop-ului organizat la Constanta, la care au fost invitati medici specialisti nutritionisti, endocrinologi, diabetologi, pediatri, internisti si medici de familie. Printre acestia s-a numarat profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti.
„Mancam fara sa ne hranim. Alimentele sunt savuroase si frumos prezentate dar nu au valoare nutritiva si contin aditivi uneori chiar periculosi pentru sanatatea noastra”, a declarat Mencinicopschi. „De aceea, trebuie sa fim atenti la ingredientele mentionate pe etichetele alimentelor, sa alegem alimentele sanatoase si sa cerem producatorilor alimente care ne ajuta sa ne pastram sanatatea”, a mai spus Gheorghe Mencinicopschi.
Dobrogea Grup este unul din cei mai importanti producatori din sectorul morarit-panificatie din Romania, grup de firme cu capital 100% romanes,c care a realizat in 2006 o cifra de afaceri de peste 51 milioane euro si a investit in modernizare in ultimii 12 ani peste 52 milioane euro.
Dobrogea Grup este lider national de piata in sectorul morarit, detinand cu faina Dobrogea o cota de piata de peste 28%, in sectorul biscuiti – de 8%, produse congelate – 60%, paine pe piata nationala – 4%, iar local, peste 75% din piata de paine a judetului Constanta, potrivit estimarilor proprii.