Dragoi a tinut sa explice ca efectul cresterii salariilor de la 1 iunie trebuie vazut atat pe partea de cheltuieli, cat si de venituri, unde se vor incasa sume mai mari din CAS, impozit pe venit, TVA si accize.
„Suma neta pentru reintregirea salariilor incepand cu 1 iunie 2012 este de [b]1,5 miliarde lei[/b]”, a precizat Dragoi, citat de [url= http://www.mediafax.ro/social/dragoi-programasem-majorarea-salariilor-prin-hotarare-de-guvern-fara-rectificare-pentru-ca-se-pastra-anvelopa-salariala-de-42-de-miliarde-lei-9591224/]Mediafax[/url].
El a explicat ca prin politica de inlocuire a unui singur angajat din 7 plecari naturale din sistemul bugetar s-a ajuns ca la nivelul anului 2012 sa se realizez o economie a cheltuielilor de personal de 600 de milioane lei comparativ cu bugetul aprobat initial. „Diferenta va fi acoperita din veniturile colectate, mai mari decat bugetul agreat”.
Salariile bugetarilor au fost reduse cu 25% la mijlocul anului 2010, ca parte a masurilor de austeritate pentru echilibrarea bugetului, iar la inceputul anului 2011 au fost majorate cu 15%. Pentru o reintregire completa a veniturilor bugetarilor mai este nevoie de o crestere cu circa 16%.
Si premierul demis Mihai Razvan Ungureanu a declarat miercuri ca situatia economica actuala [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/ungureanu-situatia-economica-actuala-permite-recuperarea-salariilor-in-sectorul-bugetar-76181/]permite revenirea salariilor bugetarilor[/url] la nivelul de dinaintea aplicarii masurilor de austeritate.