Dupa primele sase luni ale acestui an, activele Egnatia Bank Romania au ajuns la 320 milioane euro. In primul semestru al anului trecut, banca afisase un profit net de 1,6 milioane euro, iar activele erau de circa 150 milioane euro la sfarsitul lunii iunie 2006, mentioneaza NewsIn.
Pentru finalul anului 2007, banca estimeaza ca va ajunge la active de 450-500 milioane euro, iar profitul pentru intregul an va depasi 5 milioane euro, a mentionat presedintele bancii.
„Banca ar fi facut un profit net de 7 milioane euro, daca nu ne-am fi programat in a doua parte a anului investitii in Internet banking, IT si extinderea retelei. Numai investitiile in carduri si in internet banking se ridica la 1 milion euro”, a declarat Stylianos Sofianos, presedintele bancii, .
Banca s-a axat pana acum in special pe segmentul companiilor mari (corporate) , care reprezinta 85% din portofoliul de credite, restul de 15% fiind detinut de segmentul de retail, pe care Egnatia Bank isi propune sa il dezvolte mai mult in perioada urmatoare. „Avem un portofoliu de credite foarte sanatos, care este alcatuit din corporate, leasing, servicii si comert”, a spus Sofianos.
O cincime din portofoliul de credite pe segmentul corporate este reprezentat de finantarile imobiliare. Astfel, in ultimele sase luni, Egnatia Bank Ro a finantat proiecte imobiliare in valoare de aproximativ 100 milioane euro. Din aceasta valoare, pana in prezent au fost utilizati aproximativ 40 milioane euro, a mentionat Sofianos.
Presedintele Egnatia Bank a lasat sa se inteleaga ca intentioneaza sa extinda reteaua bancii cu inca opt unitati pana la sfarsitul acestui an. Banca are in prezent o retea de 12 sucursale, din care 5 sunt in Bucuresti. Cheltuielile bancii pentru fiecare noua unitate se ridica la 250.000-300.000 de euro, a precizat Sofianos.
Egnatia Bank Romania si-a marit profitul net cu 26% anul trecut pana la 3,72 milioane euro, de la 2,95 milioane euro, cat era la finalul lui 2005. Activele bancii erau anul trecut de 226,15 milioane euro.
Banca intetioneaza sa infiinteze o societate de administrare de pensii private, care va activa atat pe piata pensiilor facultative (pilonul III) cat si a celor obligatorii (pilonul II), a declarat spus Stylianos Sofianos, presedintele bancii.
Banca se pregateste sa depuna dosarul de autorizare a constituirii societatii de pensii la arbitrul pensiilor private, a mentionat Sofianos.