„In 2007 vom investi peste 140 milioane de euro pentru constructia de retele noi si pentru reabilitarea celor existente”, a spus Stancu, conform agentiei NewsIn.
Potrivit acestuia, in urmatorii trei-cinci ani, Electrica va dezvolta capacitati de producere a energiei cu o putere de peste 400 MW. „Vom cheltui peste 200 milioane euro pentru construirea de capacitati de producere a energiei din resurse eoliene cu o putere totala de 200 MW”, a mai adaugat directorul de privatizare.
Ministrul Economiei si al Finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat, vineri, ca in acest an trebuie finalizata privatizarea distributiei de energie si a microhidrocentralelor, odata cu demararea privatizarii termocentralelor.
Recent, executivul a aprobat o hotarare de Guvern care stabileste ca electrificarea Romaniei se va incheia in 2009, racordarea la sistemul energetic national urmand sa aiba loc in cateva etape.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Economiei si Comertului, in Romania exista la ora actuala 67.738 de gospodarii neelectrificate, racordarea la retea a acestora necesitand investitii de aproximativ o jumatate de miliard de lei.
Schimbare in conducere
Nicolae Coroiu, directorul companiei Electrica a fost inlocuit din functie, prin mandat, de catre Autoritatea Valorificarii Activelor Statului (AVAS) a declarat, vineri, pentru NewsIn, vicepresedintele AVAS, Constantin Botez.
Noul director general al Electrica este Corneliu Stan, care pana in 2005 a fost director comercial si, ulterior, director de servicii energetice in cadrul Electrica.
Deciziile referitoare la conducerea Electrica au fost luate in cadrul Consiliului de Administratie al companiei, care a avut loc pe data de 12 aprilie si au venit pe fondul schimbarilor recente din componenta guvernului.