„Nu suntem prezenti inca in Romania, dar de anul trecut am inceput tatonarile pentru dezvoltarea unor proiecte greenfield in domeniul energiei eoliene, intrucat aceasta tara are un potential eolian foarte mare”, a declarat marti Bouvier.
El a adaugat ca EDF este interesata, de asemenea, in construirea unei termocentrale pe baza de carbune importat, dar si de preluarea unei hidrocentrale din Romania, fara a mentiona o valoare a investitiilor.
Oficialul companiei franceze a mai spus ca exista si posibilitatea de a intra pe piata furnizarii de energie in Romania, prin subsidiara EDF Trading.
Bouvier a admis ca este posibil ca Electricite de France sa faca parte din managementul companiei energetice nationale, dar ca este prea devreme sa ofere un raspuns clar in acest sens.
In ceea ce priveste interesul companiei franceze pentru termocentralele de la Borzesti si Doicesti, apartinand companiei Termoelectrica, Bouvier a spus ca EDF a decis sa nu mai depuna oferte dupa ce a studiat caietul de sarcini.
Oficialul EDF a mai spus ca in opinia sa, pretul energiei electrice in regiunea Europei de Sud-Est va creste in urmatoarea perioada, din cauza cererii mari de energie si a scumpirii carbunelui si a petrolului.
Grupul EDF este atat producator cat si furnizor de energie electrica si isi extinde activitatile in domeniul gazelor naturale in Europa. In sectorul energiei electrice, compania dispune de unul dintre cele mai mari parcuri de productie, furnizeaza energie electrica, gaz si serviciile aferente la peste 38 milioane de clienti in Europa si in lume.