Liceul Internațional de Informatică din București este cel care îi are pe cei cinci elevi care au reușit să depășească orice așteptare! Au construit un satelit care a trecut toate testele necesare și va fi lansat de a Space X în luna noiembrie la bordul unei rachete Falcon 9 apaținătoare lui Elon Musk.
„Cinci elevi de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti trimit pe orbită al doilea satelit din seria Romanian Orbital Mission. ROM-3, a doua realizare a echipei RomSpace, se află în procedurile finale. Testele mecanice şi electrice au fost trecute cu succes în laboratoarele companiei Alba Orbital din Glasgow, Regatul Unit. Picosatelitul, botezat Space Starling, este gata de zbor şi urmează să fie instalat pe rachetă în luna octombrie.”, citat de Agerpres, potrivit Digi24.
Află mai multe detalii despre: Omenirea mai face un pas către tehnologizare. A fost lansat primul satelit pentru agricultură!
Numele satelitului este ROM-3 și dispune e o tehnologie avansată, care include o cameră de 5 megapixeli. Construcția acestuia este de un paralelipiped dreptunghic ce are dimensiunile de 5 x 5 x 10 centimetri, o versiune mai mare a predecesorului său, ROM-2. Lansarea acsetuia are o misiune și aceasta constă în colectarea unor date despre scoarța terestră, datele acestuia fiind colecționate prin rețeaua internațională de radioamatori.
Echipa de elevi care au ajuns la un asemenea succes este formată din următorii: Filip Buşcu, Alexandru Luchianov, Alexandru Unteşu, David Ghiberdic şi Alexandru Peticaru, fiind realizat cu ajutorul unui spriji financiar din partea Terapia din Cluj, care face parte din agenția The Group, dar și cu susținerea liceului din care echipa de elevi face parte, Liceul Internațional de Informatică București.
Acest satelit se va afla în spațiu, orbitând în jurul acestuia la o altitudne de 550 km, viteza de 28.000 km/h, iar ocolirea planetei o va face de 15 ori la fiecare 24 de ore. De asemenea, va trece și peste România de două ori pe zi, aproximativ, și va transmite următoarea frecvență: 436,235 MHz, sub indicativul YP3R, informații conforme susrsei citate.
Află mai multe detalii despre: O catastrofă se apropie de noi! Pământul ar putea fi lovit de erupții solare puternice, de clasă X! Specialiștii spun că vor fi multe efecte negative asupra noastră