Hotararea de guvern cu privire la contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud cu Enel prevede ajustarea pretului de vanzare de 820 milioane euro, impunand ca dead-line pentru semnarea contractului data de 17 iulie 2007.
Compania a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca spera ca semnarea contractului de privatizare sa aiba loc cat de curand.
„Conform AVAS, actul normativ privind finalizarea acestei privatizari, initiat de AVAS, avizat de Ministerul Justtiei si discutat in sedinta de Guvern, depinde de publicarea in Monitorul Oficial, care va avea loc in urmatoarele zile, conform AVAS. Enel isi pastreaza increderea ca semnarea contractului va avea loc in curand”, se precizeaza in comunicatul remis joi de companie.
Semnarea contractului de privatizare trebuia sa aiba loc joi, la Palatul Victoria, la ora 11.30. La ceremonie urma sa ia parte ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu si presedintele Enel SpA, Fulvio Conti.
Enel va prelua 67,5 % din actiunile companiei
Grupul italian Enel va achizitiona 67,5% din actiunile Electrica Sud Muntenia. Compania mai detine controlul la distributiile de electricitate Electrica Dobrogea si Electrica Banat.
Compania italiana a fost desemnata, in vara anului trecut, castigatoarea procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica, dupa ce a oferit 820,099 milioane de euro pentru preluarea a 9,565 milioane de actiuni existente si prin emiterea si subscrierea unui numar de 10,301 milioane actiuni nou-emise.
Enel se angajeaza sa faca public contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud, dupa finalizarea tranzactiei si este de acord cu ajustarea pretului final cu care a castigat licitatia, de 820 milioane euro, a declarat, recent, directorul de tara al Enel Romania, Matteo Codazzi.
Enel investeste 2 miliarde de euro in Romania
Enel isi propune sa investeasca, in urmatorii 15 ani, doua miliarde de euro in cele trei distributii de electricitate, pe care le detine in Romania.
„Vrem sa alocam un miliard de euro catre Enel Electrica Banat si Enel Electrica Dobrogea, iar restul de un miliard de euro vor fi alocati pentru Electrica Muntenia Sud, cu scopul de a moderniza reteaua si a implementa servicii de calitate pentru clienti”, a declarat Codazzi.
Enel si-a aratat disponibilitatea de a-si extinde investitiile in sistemul energetic romanesc, tintele vizate fiind termocentrala Braila, reactoarele III si IV de la Cernavoda si in capacitatile regenerabile, in special in energie eoliana.