- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

EURO 2024 a adus deja 10 milioane de euro în conturile FRF. Cât îi costă pe fani o bere în Würzburg, unde este cazată naţională

18 Jun, 10:46 • Dobran Viorel
UEFA a stabilit ca suma distribuită echipelor participante să fie aceeași ca la EURO 2020, adică 331 de milioane de euro celor 24 de selecționate. Numai pentru participarea în grupele competiției, echipele, inclusiv cea a României, vor primi câte 9,25 milioane de euro. La care, FRF a adăugat un milion pentru victoria cu Ucraina.
EURO 2024 a adus deja 10 milioane de euro în conturile FRF. Cât îi costă pe fani o bere în Würzburg, unde este cazată naţională

Euro 2024. Dincolo de entuziasmul fanilor, de mesajele electorale ale politicienilor şi de bucuria tricolorilor, turneul final al Campionatului European este o afacere cu multe zerouri pentru FRF. Cu cele trei puncte, tricolorii pot spera cu ochii deschişi la o calificare în optimile de finală. Îşi pot îndeplini obiectivul chiar şi cu o clasare pe cel de-al treilea loc.

Victoria cu Ucraina reprezintă o lovitură şi pe plan financiar. Oficialii Federaţiei vor primi nu mai puţin de un milion de euro. Dacă România se va califica în optimile de finală, vor mai intra în conturi alte 1.5 milioane de euro.

Pentru participarea la Campionatul European din Germania, FRF are asigurată suma de 9.25 milioane de euro.

EURO 2024. Câți bani primește echipa României pentru participarea în grupe și cât ar putea câștiga dacă se califică în optimi

Echipa națională a României va primi o sumă substanțială doar pentru participarea în grupele EURO 2024. O victorie sau chiar și un rezultat de egalitate ar urma să adauge mai mulți bani în conturile echipei.

Nicolae Stanciu, salariu de șeic în Arabia Saudită. Cât câștigă jucătorul care a condus naționala în victoria cu Ucraina de la EURO 2024

UEFA a stabilit ca suma distribuită echipelor participante să fie aceeași ca la EURO 2020, adică 331 de milioane de euro celor 24 de selecționate. Numai pentru participarea în grupele competiției, echipele, inclusiv cea a României, vor primi câte 9,25 milioane de euro.

O victorie în grupe a echipei naționale va fi recompensată cu 1 milion de euro, în timp ce un rezultat de egalitate va aduce în conturile echipei 500.000 de euro. Calificarea în optimi ar aduce echipei României suma de 1,5 milioane de euro.

Premiile UEFA EURO 2024

  • Participare în grupe: 9,25 milioane euro;
  • Bonus de meci: 1 milion de euro pentru victorie și 500.000 de euro pentru egalitate;
  • Calificarea în optimile de finală: 1,5 milioane de euro;
  • Calificarea în sferturile de finală: 2,5 milioane de euro;
  • Calificarea în semifinale: 4 milioane de euro;
  • Vicecampionii vor primi o plată suplimentară de 5 milioane de euro;
  • Campionii europeni din 2024 vor primi o plată suplimentară de 8 milioane de euro.

Sursa: uefa.com

Programul României la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România – Ucraina 3-0
  • 22 iunie, ora 22:00: România – Belgia (pe Rhein Energie Stadion, din Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: România – Slovacia (pe Waldastadion, din Frankfurt)

Euro 2024: naţionala României

Lotul României la EURO 2024

Portari:

 Horațiu Moldovan (Atlético de Madrid), Florin Niță (Gaziantep), Ștefan Târnovanu (FCSB)

Fundași: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Radu Drăguşin (Tottenham), Vasile Mogoş (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Bogdan Racovițan (Rakow), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Adrian Rus (Pafos)

Mijlocași: Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Ianis Hagi (Alavés), Marius Marin (Pisa), Răzvan Marin (Empoli), Darius Olaru (FCSB), Deian Sorescu (Gaziantep), Nicolae Stanciu (Damac), Adrian Şut (FCSB)

Atacanți: Denis Alibec (Muaither), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Florinel Coman (FCSB), Denis Drăguş (Gaziantep), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma), George Puşcaş (Bari)

România, cel mai ”ieftin” lot de la EURO 2024

România are, în acest moment, cel mai puțin valoros lor dintre toate echipele calificate la turneul final din Germania. Potrivit transfermarkt.com, site specializat în analiza cotelor de piață ale jucătorilor, naționala României are o valoare de 92,13 milioane de euro. La polul opus, cea mai valoroasă echipă din lume este Anglia: 1,52 miliarde de euro.

Prețul biletelor la EURO 2024. Cel mai ieftin bilet costă 30 de euro

Cu o cotă de 25 milioane de euro, Radu Drăgușin este cel mai valoros jucător din lotul ”tricolorilor”, acest lucru grație și transferului său la Tottenham. La polul opus, potrivit datelor transfermarkt.com, este portarul Florin Niță: 225.000 de euro.

Euro 2024: naţionala României

În schimb, fanii României investesc în motorul Europei, deoarece cheltuiesc sume importante pentru a-i susţine pe tricolori. Echipa națională a României și-a ales ca oraș-gazdă pe timpul Campionatului European din Germania localitatea Würzburg.

Este un oraș tipic nemțesc, unde turiștii pot admira o copie a Podului Carol din Praga, o localitate reconstruită aproape din temelii după război.

„Tricolorii” sunt cazați pe perioada EURO 2024 în Bavaria, la Wurzburg, un oraș de aproximativ 130.000 de locuitori, la hotel Melchior Park, informează site-ul oficial al FRF. Echipa României a aterizat luni seară în Germania, la ora 20.30, ora României. Au fost fotografiați în timp ce coborau din avion în tricouri albe cu sacouri de culoare închisă, pantaloni gri și pantofi sport albi.

Au fost preluați de autocarul naționalei și au mers peste 100 de kilometri către Würzburg, oraș cu aproximativ 130.000 de locuitori.

Cât costă o bere la Euro 2024 / Foto: Gandul.ro

La hotelul de 4 stele (Melchior Park) în care vor sta fotbaliștii și întreaga echipă tehnică, personalul i-a așteptat în echipamentul României.

Românii sunt cazați în camere single. Hotelul are centru SPA, piscină caldă, saună, bazin rece, sală de fitness şi a fost inaugurat în 2017.

În baza de pregătire, naționala a fost așteptată cu un mesaj scris în română:„E cel mai frumos moment din ultimii 8 ani al naționalei și cea mai frumoasă poveste pentru fiecare dintre noi. Suntem România și suntem la EURO”.

Prețul berilor într-un local din Wurzburg pornește de la 4,70 euro și poate ajunge la peste 10 euro, scrie Gandul.ro