[url=http://www.ecb.europa.eu/ecb/educational/inflationisland/html/index.ro.html]Jocul de pe site-ul BCE[/url] il poarta pe utilizator intr-o lume virtuala in care Inflatia joaca un rol important.
Accesandu-l, veti vedea cum reactioneaza oamenii la inflatie si la deflatie si cum se modifica peisajul. Veti putea, de asemenea, sa va testati cunostintele si sa incercati sa identificati diversele scenarii de inflatie.
La cinematograful de pe insula veti putea urmari videoclipuri si veti vedea fotografii care arata cum au fost afectate de inflatie si de deflatie diverse tari de-a lungul anilor.
Tot pe site-ul Bancii Centrale Europene puteti juca [url=http://www.ecb.europa.eu/ecb/educational/economia/html/index.ro.html]un alt joc, intitulat Economia[/url]. Jocul va pune in ipostaza unui “Mini-Isarescu”, care decide politica monetara. Obiectivul va fi sa mentineti inflatia la un nivel scazut si stabil, usor sub 2%, cu ajutorul rata dobanzii monetare.
Pe pagina de Internet a BCE mai puteti urmari un clip de desene animate care arata cum sunt stabilite preturile in economie.
[img=2136][/img]
Jocurile si desenul animat au fost produse de BCE, impreuna cu bancile centrale nationale ale tarilor din zona euro.
Si Comisia Europeana [url=http://ec.europa.eu/economy_finance/netstartsearch/euro/kids/index_en.htm
]are pe site-ul sau un joc interactiv[/url], dedicat celor care vor sa inteleaga modul in care functioneaza Uniunea Europeana.
[img=2137][/img]
In timp ce oficialii de la BCE si Comisia Europeana incearca sa explice, prin jocuri, teste online si desene animate, “binefacerile” integrarii europene, autoritatile se joaca “de-a politica”.
Iar cei mai activi sunt, in aceste zile, parlamentarii din Slovacia. Acestia au respins, aseara, planul de ajutorare a Greciei si extinderea planului de stabilitate pentru zona euro. Pe motiv ca Slovacia este o tara prea mica pentru a contribui la ajutorarea tarilor europene cu probleme, parlamentarii au blocat astfel intreg procesul de salvare din zona euro.
Asta in conditiile in care, pentru ca planul de salvare sa fie pus in practica, era nevoie de votul unanim al tuturor tarilor din zona euro. Slovacia este ultima tara care a votat, in rest toate celelalte au votat pentru extinderea planului financiar de sustinere a tarilor cu probleme.
Decizia Parlamentului de la Bratislava a dus la demiterea Guvernului, in conditiile in care Executivul si-a asumat raspunderea pentru planul european. Oficialii slovaci au declarat ca votul ar putea fi reluat in aceste zile.