In prezent, compania asteapta sa fie intocmita harta vanturilor din zona, pentru a vedea daca locatia va fi proprice dezvoltarii proiectelor de energie eoliana. Realizarea hartii vanturilor ar putea dura 5-6 luni, au precizat reprezentantii Farinsan.
Acestia spera ca jumatate din investitie sa fie acoperita din fonduri structurale europene, restul urmand sa fie asigurat din surse proprii.
Ioan Vladu, directorul Farinsan, a declarat ca in prima parte a anului viitor spera sa deruleze doua proiecte bazate pe fonduri structurale ale Uniunii Europene.
„Vrem ca in urmatorii 2 ani sa devenim independenti din punct de vedere energetic, prin investitii in centrale eoliene”, a precizat Vladu.
Costurile cu energia electrica reprezinta 12% din totalul cheltuielilor companiei, au mai spus pentru DailyBusiness.ro reprezentantii firmei.
Farinsan a inregistrat o cifra de afaceri de 31,95 milioane lei (8,7 milioane euro) in primul semestru al acestui an, in crestere cu 54% fata de nivelul din perioada similara a anului trecut.
Farinsan a fost infiintata in 1996, a demarat productia propriu-zisa in 1999 si numara circa 180 de salariati.
Principali competitori ai Farinsan sunt producatorii Vel Pitar, Dobrogea, Baneasa, Loulis, Pambac, Boromir.