„Eu am actiuni ca persoana fizica la BCR, insa nu voi vinde pentru ca este o actiune foarte valoroasa si cred ca sunt foarte multe persoane care vor proceda asemanator”, a afirmat Fercala, citat de NewsIn.
Toti reprezentantii SIF-urilor, cu exceptia SIF Oltenia care nu a participat la dezbatere, au declarat ca nu au de gand sa vanda intr-un orizont de timp mediu participatiile detinute de societatile de investitii financiare la BCR.
Reprezentantii SIF-urilor declarasera anterior pentru DailyBusiness ca participatiile detinute la BCR reprezinta o componenta esentiala a portofoliilor SIF si ca exista putine alternative de investitii mai atractive in acest moment pe piata romaneasca.
Fercala a precizat ca si in cazul in care un SIF „va trada” este suficient sa existe doua SIF-uri care sa detina 10% pentru a putea convoca Adunarea Generala a Actionarilor sau pentru a obstructiona anumite decizii ale Erste.
Salariatii Bancii Comerciale Romane detin un pachet de 8% din capitalul bancii, iar Erste Bank a initiat, la inceputul lunii noiembrie, o oferta pentru preluarea acestor actiuni, la pretul de 6,5 euro pentru o actiune BCR sau o actiune Erste pentru fiecare sase actiuni BCR. Oferta Erste se incheie pe data de 24 noiembrie.
Banca austriaca a finalizat achizitia a 61,9% din BCR in luna octombrie a anului curent. SIF-urile detin apriximativ 30% din actiunile BCR, restul de 8% fiind in posesia salariatulor bancii.
Omul de afaceri George Copos a declarat ca intentioneaza, impreuna cu un grup de investitori, sa cumpere actiuni BCR de la salariati la un pret superior celui oferit de Erste Bank si chiar sa faca o oferta pentru titlurile detinute de SIF-uri.