Ratingul creditelor pe termen scurt in valuta si in lei a fost mentinut la „B”, iar ratingul suport la „3”. Perspectivele de rating pentru creditele pe termen lung sunt stabile.
„In anul 2006 si in primele noua luni ale anului 2007, PCBR a devenit mai putin dependenta de finantarea actionarilor pentru a-si asigura cresterea si si-a dezvoltat propria retea, prin care asigura servicii financiare micilor intreprinzatori din Romania”, a declarat Gulcin Orgun, director in cadrul Fitch.
Ratingul individual al bancii a fost acordat avand in vedere si avantajele pe care le are banca prin apartenenta la o retea mondiala, in privinta experientei in managementul riscurilor, supravegherea centralizata si monitorizarea atenta a riscurilor. Fitch a mai aratat ca la cresterea ratingului PCBR a contribuit si faptul ca a avut o evolutie pozitiva a calitatii activelor.
Ratingul individual ia de asemenea in calcul dimensiunile reduse ale ProCredit Bank Romania, profitabilitatea scazuta si riscurile operationale si de creditare pe care le ridica dezvoltarea rapida a bancii. Profitabilitatea scazuta a PCBR este cauzata, in principal, de faptul ca banca serveste un numar mare de clienti foarte mici si de extinderea retelei de unitati.
O imbunatatire a profitabilitatii ar putea fi inregistrata numai pe permen mediu, prin cresterea depozitelor si cu conditia sa nu existe o inrautatire acuta a femonenului creditarii.
ProCredit Bank Romania, infiintata in 2002 este o banca orientata spre dezvoltare si specializata in finantarea imtreprinderilor mici si mijlocii. Banca are 33 de unitati in Romania si face parte din reteaua ProCredit din Europa Centrala si de Est, America Latina si Africa.