Uzina Tractorul si-a incetat activitatea in urma cu trei luni, dupa ce Adunarea Generala a Actionarilor a decis lichidarea voluntara si disponibilizarea personalului de 2.000 de angajati.
Licitatia a fost organizata de lichidatorul desemnat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Casa de Insolventa Transilvania SPRL Cluj-Napoca, in cadrul procedurii de lichidare voluntara a societatii brasovene.
La licitatie au fost depuse sapte oferte, de la firmele MYO-O SA, Roses Rezidential Park SRL, Flavus Investitii SRL, FIERCTC Siebel SRL, Block Buster SRL in asociere cu Build Corp SRL, Outdoor Extrem SRL, Neptun SA Campina.
Ulterior, S.C. Outdoor Extrem SRL si S.C. Neptun SA Campina si-au retras ofertele, iar oferta depusa de MYO-O SA a fost respinsa in urma analizei documentelor de participare, informeaza AVAS.
In cadrul licitatiei, doar ofertantii Flavus Investitii SRL si Block Buster SRL in asociere cu Build Corp SRL au acceptat pretul de pornire, iar in urma analizei, a fost desemnata castigatoare firma Flavus Investitii SRL.
Principalele active, cumparate de Flavus Investitii, sunt modulul de fabricatie tractoare si utilitati energetice, evaluat la 43 milioane de euro si sectoarele calde, printre care se afla turnatoria de fonta, evaluata la 8,1 mil.euro. Alte active importante sunt sectorul de forja, evaluat la 4,4 milioane de euro, si turnatoria de neferoase 1,5 milioane euro.
Casa de Insolventa Transilvania s-a angajat ca pana la 15 august sa finalizeze procesul de valorificare a fluxurilor viabile ale uzinei brasovene (propunandu-si chiar trei licitatii consecutive, la interval de 15 zile) si sa achite, pana la 13 septembrie, celor 1.900 de fosti angajati salariile restante, care se cifreaza la circa 16,1 milioane de lei.