El a spus ca, pentru inceput, calculele arata ca circa 80%, adica peste 700 de milioane de lei, vor fi rambursari directe, iar diferenta va fi reprezentata de compensari.
„Acest mecanism se doreste un mecanism echidistant, transparent, la o anumita data din luna, si asta aceasta va da o stabilitate, o siguranta si o revigorare, spunem noi, agentilor economici care asteapta ca acest mecanism sa fie pus in functiune”, a precizat democrat-liberalul, citat de Mediafax.
Intrebat care este numarul agentilor economici care vor beneficia de acest mecanism de compensare a TVA, Flutur nu putut sa dea un raspuns.
Vicepresedintele PDL a mentionat ca la sedinta de luni a coalitiei nu au participat nici premierul Emil Boc, aflat in Turcia pentru semnarea acordului privind proiectul Nabucco, si nici presedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoana.
Ministerul Finantelor Publice va anunta lunar sumele care trebuie sa fie rambursate din TVA, iar pentru luna iulie a fixat o valoare a returnarilor de 1,07 miliarde lei, dintre care 728 milioane lei in numerar, declara, saptamana trecuta, ministrul de resort, Gheorghe Pogea. El mentiona ca, pentru iulie, 340 milioane lei din suma totala pentru rambursarile de TVA vor fi compensatii.
„In ianuarie am primit un sold de aproape doua miliarde lei care reprezenta TVA neplatit. Dorim ca, intr-un interval de maxim 60-90 de zile, tot soldul pe valoarea adaugata pe care statul il are astazi de platit cu firmele sa fie lichidat si, la finele acestei perioade, nimeni in Romania dintre contribuabilii care trebuie sa primeasca aceste sume sa nu le primeasca intarziat mai mult de 45 de zile”, spunea Pogea.
Ministrul preciza ca 80% din platile totale vor acoperi datoriile in ordinea vechimii acestora, iar 20% din suma va fi alocata deconturilor care se apropie de limita termenului legal de 45 zile.