„Absorbtia fondurilor de la Uniunea Europeana, desi s-a imbunatatit intr-o oarecare masura, ramane mai degraba scazuta. Noi credem ca este momentul sa se realizeze o imbunatatire in capacitatea Romaniei de a dobandi aceste fonduri. Asta necesita o colaborare puternica intre toate ministere decat ca fiecare minister sa-si rezolve singur aceste probleme. Necesita si intarirea si acordarea unor stimulente corespunzatoare pentru a se folosi aceste fonduri de la Uniunea Europeana”, a mentionat de Vrijer.
„O buna absorbtie a fondurilor europene este [b]esentiala pentru crestere[/b], in timp ce o reforma viabila sub aspect financiar a sectorului de sanatate este importanta pentru a putea face fata costurilor in crestere generate de imbatranirea populatiei pe termen lung”, a adaugat el, conform [url=http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/142454-FMI-Absorbtia-fondurilor-europene-sa-imbunatatit-dar-ramane-mai-degraba-scazuta.html]Agerpres[/url].
Conform acestuia, FMI a convenit cu Ministerul Finantelor sa se realizeze un inventar al tuturor investitiilor publice si sa fie finalizate doar acelea care sunt prioritare.
A sasea misiune de evaluare a FMI pentru acordul preventiv cu Romania a avut loc, la Bucuresti, in perioada 31 iulie-13 august.
Urmatoarea misiune FMI de evaluare a acordului preventiv [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/fmi-revine-la-bucuresti-dupa-alegerile-parlamentare-dar-pleaca-inainte-de-craciun-79593/]va reveni la Bucuresti dupa alegerile parlamentare[/url], odata cu formarea unui nou guvern, dar vizita nu se va prelungi pana la Craciun, chiar daca alegerile vor avea loc la inceput de decembrie.
Acordul dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST (3,6 miliarde de euro).