„Nu este o idee buna sa se
fragmenteze sistemul fiscal, sa aveti scutiri, cote mai mici si
complicatii de genul acesta. Experienta din alte tari ne arata ca
daca reduci cota de TVA la restaurante, hoteluri, la anumite produse
acesti bani vor ajunge in alta parte”, a declarat Vrijer,
conform Agerpres.
Potrivit acestuia, FMI nu vede care ar fi
avantajele unei astfel de abordari.
Premierul Victor Ponta a declarat luni
ca reducerea
TVA la 9% pentru paine ar putea fi aplicata de la 1 iulie ca
proiect-pilot daca veniturile bugetare vor creste astfel incat sa
acopere deficitul de 200 de milioane de lei generat de aceasta
decizie.
Anterior, ministrul Agriculturii si
Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a spus ca reducerea taxei pe
valoare adaugata (TVA) la 9% pentru paine ar putea aduce venituri
suplimentare la bugetul de stat de circa 100
de milioane de lei.
Seful MADR a adaugat ca masura nu va
viza produsele de patiserie, cum ar fi prajiturile, cozonacii etc.