Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a dispus recent scoaterea de sub administrare speciala a Ardaf, compania putand sa-si aleaga un nou consiliu de administratie si o noua conducere executiva.
Daniel Tudor a fost propus pentru a prelua conducerea companiei de catre actionarul majoritar al Ardaf, Tender SA, potrivit NewsIn.
Daniel Tudor a fost presedinte al CA si actionar principal la Roumanie Assurance International (RAI) si-a vandut, recent, participatia de 47,4% din actiunile RAI Asigurari, fondului ceh de investitii PPF Investments, la fel cum au facut si ceilalti actionari ai RAI Asigurari.
Actionarii Ardaf au mai decis, in adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA) desfasurata miercuri, alegerea firmei KPMG ca auditor al Ardaf.
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a dispus, recent, inchiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala la Ardaf, dupa ce a constatat redresarea financiara a societatii.
Ardaf si-a majorat in ianuarie capitalul social cu suma de 100 milioane lei (29,4 milioane de euro), pana la 162,59 milioane de lei (47,8 milioane de euro). Recenta majorare de capital de la Ardaf a produs cateva modificari in actionariatul companiei, cea mai importanta fiind cea a aparitiei unui nou actionar semnificativ, Daniel Voicu, care a ajuns sa controleze 15,87% din actiunile Ardaf, fata de 0,01% cat detinea anterior.
Alte modificari in actionariatul Ardaf au fost reducerea pachetului de actiuni detinut la companie de catre Raiffeisen Zentralbank, de la 19,93% la 7,67% din titluri, si reducerea pachetului Clairmont Holding Limited, de la 10,17% la 3,9% si cresterea pachetului detinut de Leo Overseas Ltd, de la 2,02% la 3,32%. Actionarul majoritar, Tender SA, si-a mentinut pachetul de 56,19% din actiunile Ardaf, atat cat detinea si inainte de majorarea de capital.
Potrivit administratorului special al Ardaf, Radu Cocea, imediat dupa finalizarea majorarii de capital, Ardaf a trecut la la plata obligatiilor sale restante in ceea ce priveste despagubirile aferente contractelor de asigurare incheiate de companie, obligatii care se ridicau la suma de aproape 70 milioane lei (peste 20 de milioane de euro), din care 30 milioane lei (88 milioane de euro) reprezentau obligatii pe termen scurt.
In primele noua luni ale anului 2006, Ardaf a inregistrat pierderi in valoare de 106,43 milioane lei (30,15 milioane euro) si a incasat prime brute de asigurare in valoare de 155,14 milioane lei (43,94 milioane euro).
Actiunile Ardaf au fost suspendate de la tranzactionarea pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), prin decizie a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), din data de 2 noiembrie 2006, pana la constatarea, de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), a finalizarii procesului de redresare financiara prin administrare speciala.
SC Asigurare Reasigurare Ardaf SA a fost infiintata in noiembrie 1992 si are sediul central in Cluj-Napoca. Reteaua teritoriala a companiei este formata din 160 de agentii, structurate in 25 de sucursale. Ardaf ofera produse de asigurari de viata, asigurari de persoane altele decat cele de viata, de autovehicule, maritime si de transport, de aviatie, bunuri, raspundere civila, pierderi financiare din riscuri asigurate si raspundere civila auto (RCA).