- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Frații indieni Raj și Alok Gupta se gândesc să vândă o clădire istorică din centru Bucureștiului. Recent, au cumpărat sediul UiPath din România

17 Sep, 20:16 • Toma Anca
Recent, frații indieni Raj și Alok Gupta au achiziționat complexul de birouri The Landmark din centrul Bucureștiului. Aici, au sediu companii precum UiPath, Total Energies, Wolf Theiss, Premier Energy și Systematic. Tranzacția a fost evaluată la circa 75 de milioane de euro.
Frații indieni Raj și Alok Gupta se gândesc să vândă o clădire istorică din centru Bucureștiului. Recent, au cumpărat sediul UiPath din România

Frații indieni se gândesc să vândă clădirea istorică Pitar Mos Office Building din centrul Bucureștiului cu scopul eliberării de capital pentru a direcționa banii către alte achiziții.

Citește și: Cei mai bogați oameni ai lumii sunt din ce în ce mai discreți cu privire la achizițiile lor. Creștere uriașă a tranzacțiilor private pentru vile, artă și mașini 

Proprietatea afacerilor este trecută sub umbrela Vectr Holdings cu scopul eficientizării managementului și al raportărilor, precum și pentru strângerea și alocarea eficientă a capitalului din operațiunile comerciale și din tranzacții.

Nu comentăm despre niciun activ specific sau despre o tranzacție. Ca grup, Vectr Holdings evaluează periodic opțiunile pentru afacerile sale, inclusiv vânzarea și cumpărarea de active și companii“, a declarat Chintan Surana, CEO al Vectr Holdings, pentru Profit.ro.

Frații indieni dețin și rețeaua de fitness World Class

Pitar Mos Office Building este o clădire istorică din 1940, construită pe un teren de 1.100 de metri pătrați și renovată în 2015, având în vigoare permisul operațional ISU. Imobilul este utilizat drept clădire de birouri de clasa B+ cu o suprafață totală închiriabilă de 2.765 de metri pătrați și 460 de metri pătrați pe etaj. Clădirea este structurată pe două niveluri subterane, parter, mezanin, 4 etaje și mansardă. Subsolul este prevăzut cu un spațiu de depozitare de 640 de metri pătrați.

Clădirea are 14 locuri de parcare exterioare și este situată peste drum de Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, care funcționează tot într-o clădire istorică achiziționată în 2021 de Universitatea din București de la Congregatio Jesu cu 6,45 de milioane de euro.

Prin intermediul Vectr Holdings, frații indieni mai dețin în România fermele Agroholding și Alisa, care operează peste 22.000 de hectare de pământ, este distribuitor exclusiv al utilajelor agricole New Holland în România și are rețeaua de fitness World Class.

În acest an, holdingul a mai preluat Contara și Padova Agricultură, cel mai mare producător de orez din România, cu 4.000 de hectare de teren complet irigat, de la grupul italian Roncato, administrat de Giovanni Roncato. De asemenea, rețeaua de fitness a grupului a fost extinsă anul acesta prin achiziția celui mai mare operator din vestul țării, Smart Fitness Studio din Timișoara, după ce cumpărase și cluburile NextFit din Timișoara și Dumbrăvița.