Banca a avut pierderi incepand cu anul 2007 din cauza investitiilor in extindere.
In linie cu strategia de consolidare a pozitiei de banca universala locala, Garanti Bank a atins un nivel al activelor de 1,5 miliarde de euro la sfarsitul lunii martie 2011. Portofoliul de credite acordate de banca a crescut la 835 milioane de euro, iar depozitele au atins 470 milioane de euro in aceeasi perioada. De asemenea, numarul cardurilor de debit si de credit a depasit 200.000.
„Profitabilitatea a fost principalul nostru obiectiv in ultimii ani, dupa ce eforturile noastre s-au axat pe cresterea liniilor de business si de a ne extinde reteaua de unitati””, a spus Murat Atay.
„Vom continua sa investim in proiecte de dezvoltare pe plan local. Aceste investitii vor viza in primul rand extinderea retelei de unitati, precum si infrastructura IT de care avem nevoie”, a mai spus oficialul Garanti.
Alaturi de Garanti Bank, grupul Garanti reuneste si companiile Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum si Garanti Credite Ipotecare. Ele completeaza gama de produse si servicii a Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente si imobiliar – si sale & lease-back) si servicii de administrare a flotelor, credite de consum, precum si credite ipotecare dedicate achizitiei de imobile si terenuri sau refinantarii altor credite.
La nivel de grup, profitul Garanti in Romania a fost de 3,2 milioane de euro, conform oficialilor bancii.
Garanti Bank activeaza in Romania ca banca locala universala, incluzand produse pe segmentele de retail, IMM si corporate.
Prezenta pe piata din 1998, Garanti Bank si-a marit portofoliul de clienti la peste 200.000, prin intermediul retelei de 75 de unitati, 170 de ATM-uri si peste 7.000 de terminale POS.