Acesta a precizat ca societatea este in plin proces de evaluare a daunelor, inca se mai asteapta solicitari si se fac evaluari cu privire la valoarea reala totala a daunelor.
In ceea ce priveste numarul de daune raportate, Marin a precizat ca in Bacau s-au raportat cele mai multe daune, fiind urmat de Alba si Timis.
„Daca ne referim insa la valoarea daunelor, de la Hunedoara am primit cele mai mari cereri de despagubiri, daunele raportate fiind pe segmentul corporate”, a precizat Adrian Marin.
Din totalul de 98 de dosare, cele mai multe (76) sunt pentru locuintele afectate de inundati. Compania a mai deschis 5 dosare de daune pe segmentul auto si 17 dosare pe segmentul corporate.
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat saptamana trecuta ca 9 societati de asigurari au avizat 1.700 de dosare de daune ca urmare a inundatiilor produse in ultima perioada.
La data de 30 iunie 2010, conform cifrelor centralizate de CSA, erau in vigoare peste 2 milioane de contracte de asigurare facultativa a locuintelor. Acest numar arata ca doar 24% din totalul locuintelor din Romania, inventariate de Institutul National de Statistica, sunt protejate prin asigurare.
Potrivit statisticilor oficiale, in Romania exista 8,3 milioane de locuinte proprietate personala, din care 4,5 milioane in mediul urban si 3,8 milioane in mediul rural.
Generali Asigurari, membra a Generali PPF Holding, se asteapta ca in 2010 sa inregistreze prime brute subscrise in valoare de circa 500 milioane de lei, in scadere usoara fata de anul trecut, cand nivelul a fost de 506,9 milioane de lei.