Statul elen detine aproximativ 39 % din actiunile OTE.
Decizia Guvernului elen vine dupa ce, anul trecut, a angajat bancile Credit Suisse, UBS si EFG Eurobank, in calitate de consilieri la vanzarea unei participatii de pana la 20% la OTE catre un investitor strategic.
„Guvernul va continua cu procedura de plasament al participatiei OTE in zilele urmatoare. Pachetul de actiuni va reprezenta circa 10% din capitalul companiei. Mai intai insa trebuie sa selectam bancile care se vor ocupa de plasament”, a declarat sursa.
Decizia statului elen de a renunta treptat la actiunile la OTE vine ca urmare a esecului tentativei de a atrage un partener strategic pentru celui mai important operator de telecomunicatii din Grecia. Banii obtinuti de pe urma tranzactiilor ar urma sa fie destinati reducerii datoriei publice a statului elen.
Profitul companiei, in crestere vertiginoasa
In primul trimestru din 2007, OTE a raportat un profit in crestere cu 28%, datorita vanzarilor substantiale ale serviciilor de Internet broadband, precum si datorita achizitiei grupului Germanos.
Profitul celei mai mari companii de telecomunicatii din Grecia a crescut pana la 140,9 milioane euro (190,1 milioane dolari).Vanzarile OTE au crescut cu 8,8% pana la 1,509 miliarde euro iar venitul operational inainte de depreciere si amortizare a crescut cu 5,3% pana la 593,6 milioane euro.
Grupul OTE isi desfasoara activitatea in Grecia, Romania, Bulgaria, Macedonia si Albania.
In Romania, OTE detine pachetul majoritar de actiuni la RomTelecom, cu o participatie de 54,01 %. OTE detine si compania de telefonie mobila Cosmote.