„Negocieri mai serioase (privind vanzarea companiei – n.r.) vor avea loc de la sfarsitul anului acesta si probabil ca in 2009 se va vinde”, a afirmat Sofian.
TCE opereaza in principal pe segmentul business-to-business (circa 95% din afaceri), dar si business-to-client.
„Pana acum au existat discutii in principal cu companii straine mari din segmentul logisticii, dar si de curierat si cu fonduri de investitii. Am prefera un cumparator din aceleasi segmente de business unui fond de investitii, pentru a le putea oferi servicii si mai bune, in continuare, clientilor”, a mai spus directorul general al societatii TCE Logistica.
El a precizat ca, in cazul preluarii firmei, intentioneaza sa ramana in management, daca noii proprietari ii vor solicita acest lucru. In caz contrar, va continua sa lucreze in acest domeniu, in care are o experienta de circa 8 ani.
Sofian a estimat ca piata de logistica LTL (n.r.-Less-than-Truck-Load, cargo), pe care compania este lider, va creste cu 40% anul acesta, in principal ca urmare a dezvoltarii sistemului de retail modern in toata tara.
Si piata de curierat, pe care firma TCE este activa, va creste in 2008 cu circa 30%, la fel ca si anul trecut, potrivit estimarilor directorului general al companiei.
Oficialul TCE a mentionat ca la jumatatea anului 2008 vor fi finalizate proiectele de investitii incepute in ultimii doi ani. Pentru acest an sunt programate investitii in valoare de1,5 milioane euro.
Afaceri de 15 mil. euro pentru TCE in 2008
Divizia grupului RTC a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 11 milioane euro, in urcare cu 30%. Pentru 2008, Sofian estimeaza un ritm de crestere de 36%, pana la 15 milioane euro. Din rulajul aferent anului trecut, curieratul reprezinta 40%, restul fiind detinut de partea de cargo.
Profitul operational aferent anului trecut s-a ridicat la 750.000 euro, iar pentru acest an Sofian estimeaza o marja de profit de 16%.
TCE Logistica a transportat anul trecut peste 2,2 milioane de colete si 220.000 de paleti, insumand 120.000 de tone de marfa, cu 20% mai mult fata de 2006. Compania dispune de 250 de vehicule proprii, cu masa utila intre 800 de kilograme si sapte tone.
Printre clientii TCE Logistica se numara Romtelecom, Petrom, Banca Transilvania, Tornado, Germanos, Zarea.
RTC Holding cuprinde opt divizii de business, respectiv Diverta (retail de carte, jocuri video, muzica, film, IT si papetarie), Proffice (distributie de produse pentru birou si IT), ProCA (distributie specializata de IT), Rafar (retail haine, incaltaminte si cosmetice in franciza), Rimobi (dezvoltari si proprietati imobiliare), Flaro (productie subansamble de plastic, mobilier si produse de birou), TCE (cargo, curierat si logistica) si Sistec-SBsol (dezvoltare software).