Actionarii Volksbank au aprobat, in intrunirea de joi a Consiliului de Supraveghere, reorganizarea interna a diviziilor grupului, proiect care va conduce, printre altele, la [b]reducerea personalului cu 20%[/b] pana la finele anului 2013, afectand aproximativ 250 de angajati, se arata intr-un comunicat al bancii austriece.
„Am inclus intr-o divizie separata unitatile de business care nu vor mai face parte din operatiunile de baza ale grupului. Astfel, vom avea mai putine active, consolidand capitalizarea”, a declarat, in comunicat, directorul general al Volksbank AG, Gerald Wenzel, conform Mediafax.
Operatiunile de baza vor fi consolidate in divizia Market, in timp ce divizia Non-Core Business va contine toate afacerile la care grupul va renunta pe termen lung pentru a-si consolida capitalizarea.
Volksbank Romania, Volksbank Leasing International si Volksbank Malta vor fi incluse in divizia Non-Core Business si vor fi vandute, in functie de situatia din piata, se spune in comunicat.
Volksbank Romania este o banca comerciala care activeaza pe piata romaneasca din luna mai a anului 2000. Banca este controlata de un grup de patru banci europene: Osterreichische Volksbanken-AG – Austria, BCPE – Franta, DZ Bank si WGZ Bank din Germania. Din octombrie 2011, cei patru actionari exercita un control comun asupra bancii prin intermediul [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/volksbank-romania-iese-de-sub-umbrela-volksbank-international-70119/]vehiculului VBI Beteiligungs GmbH[/url].
Johann Lurf, presedintele Volksbank Romania, a declarat in luna iulie ca [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/volksbank-romania-nu-se-vinde-deocamdata-care-este-noua-strategie-a-bancii-65917/]actionarul este interesat sa vanda banca[/url], dar nu este o prioritate in urmatorii trei-cinci ani, iar institutia financiara a stabilit o noua strategie de dezvoltare pe piata locala.
Volksbank Romania trece in prezent [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/volksbank-2012-anul-restructurarilor-adevarate-in-sistemul-bancar-71625/]printr-o repozitionare pe piata[/url], toate serviciile oferite fiind schimbate. De asemenea, o parte din personal a fost schimbata, zona de business fiind „schimbata din temelie”, a declarat recent Lucian Cojocaru, vicepresedintele bancii.
Rebrand-uirea include si eficientizarea reletei teritoriale, care se va finaliza anul viitor. In acest an, banca a inchis 47 de sucursale la nivel national, ajungand in prezent la 135, fat de 182, cate erau la inceputul anului, potrivit lui Cojocaru.
Joi, grupul elen Agricultural Bank of Greece (ATE) a anuntat ca [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/ate-bank-romania-de-vanzare-au-trecere-la-investitori-bancile-stresate-71862/]va vinde sucursala din Romania[/url], asteptand sa primeasca ofertele de achizitie pana pe 16 ianuarie. Insa, reprezentantii din domeniu nu sunt prea optimisti in ceea ce priveste aceasta vanzare intr-o perioada de criza economica globala.
Potrivit unui oficial al bancii grecesti, care a dorit sa ramana anonim, grupul ATEbank, controlat de statul elen, intentioneaza sa finalizeze tranzactia in pana la sfarsitul primului semestru din 2012.