Ministrul Finantelor a precizat ca, in perioada urmatoare, Comisia de privatizare va stabili o noua data finala pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite de catre cele doua banci ramase in cursa pentru cumpararea pachetului majoritar de 69,9%, OTP Ungaria si National Bank of Greece.
Termenul pentru inaintarea ofertelor a fost 31 august, insa a fost amanat dupa ce cei doi investitori interesati de CEC au cerut rezultatele financiare pentru primul semestru, calculate in conformitate cu standardele de contabilitate IFRS. Consultantul selectat pentru CEC, KPMG, a finalizat, în septembrie, auditul rezultatelor financiare ale bãncii pentru primul semestru, iar Comisia este aºteptatã sã le trimitã celor doi investitori termenii de depunere a ofertelor financiare îmbunãtãþite.
Forma finalã a contractului de privatizare a CEC ar trebui sã conþinã decizia Guvernului român referitor la o eventualã renunþare a pachetului de 25% deþinut la CEC ºi dupã privatizare. În urmã cu o sãptãmânã, ºeful Comisiei de privatizare a CEC, ministrul finanþelor, Sebastian Vlãdescu, declara cã „problema în aceastã privatizare constã în modalitãþile prin care statul român încearcã sã pãstreze pachetul de acþiuni de la CEC”.
Conform strategiei de privatizare, contravaloarea a 9,9% din pachetul de actiuni scos la vanzare va fi transferata Fondului Proprietatea. Un alt pachet de 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC, iar restul de actiuni pana la 100% va fi tranzactionat pe piata de capital.