„UE ne-a comunicat ca, daca introducem TVA pe intracomunitare si taxare inversa, vom avea probleme cu primirea transei. Taxarea inversa a ramas ca potentiala taxare pe baza aprobarii Consiliului Europei”, a spus Vladescu, citat de Mediafax.
Ordonanta de combatere a evaziunii fiscale a fost publicata saptamana trecuta in Monitorul Oficial, din actul normativ fiind eliminate prevederile initiale referitoare la aplicarea TVA pentru achizitii intracomunitare si accizele la produse de lux.
Surse oficiale au declarat anterior ca Guvernul a decis sa renunte la aplicarea TVA pentru achizitii intracomunitare si reintroducerea accizelor la produse de lux, dupa ce Comisia Europeana a atentionat ca aceste prevederi incalca legislatia UE.
Romania are un acord de finantare externa cu FMI, UE si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 de miliarde de euro. Comisia Europeana ar urma sa acorde Romaniei in luna septembrie urmatoarea transa de imprumut, de 1,15 miliarde euro.