„Dupa cum am agreat cu FMI si Comisia Europeana, vom cere Consiliului de Ministri ai UE o modificare a pragului obligatoriu de TVA la 50.000 de euro, studiind in acelasi timp si optiunile de a simplifica taxarea pentru pentru contribuabilii mai care se incadreaza sub acest plafon”, se arata in scrisoarea suplimentara convenita cu FMI dupa incheierea misiunii de evaluare a acordului, din octombrie-noiembrie, citata de Mediafax.
In scrisoarea Guvernului catre FMI de la misiunea de evaluare anterioara, Guvernul se angajase sa ceara Uniunii Europene majorarea plafonului la 100.000 de euro.
De asemenea, Gvernul vrea sa introduca anul viitor noi criterii pentru clasificarea contribuabililor in mici, mijlocii si mari.
Pesedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat recent ca institutia va modifica criteriile de clasificare a companiilor mari si mijlocii, acestea urmand sa fie ierarhizate dupa obligatiile bugetare datorate, cheltuielile de personal si veniturile din exploatare, si nu in functie de cifra de afaceri.