„Pentru anul 2007 avem un plan de investitii de aproape 2 milioane euro, in principal pentru cresterea suprafetelor de vita de vie administrate si modernizarea tehnologica a Cramei de la Tohani”, a spus Delora Panga.
Dupa o investitie totala de peste 10 milioane de dolari (7 milioane de euro), grupul Halewood are astazi 3 subsidiare in Romania, respectiv pentru viticultura – Domeniile Halewood, pentru vinificatie si comercializarea vinurilor – Cramele Halewood si pentru comercializare pe piata interna si externa – Halewood Romania, in care lucreaza peste 200 de specialisti cu studii si specializari in tara si strainatate.
Domeniile Halewood gestioneaza peste 400 hectare de vie in cele mai importante trei regiuni viticole ale Romaniei: Dealu Mare (cu vocatie pentru vinuri rosii), Podisul Transilvaniei, cu o clima mai racoroasa, propice vinurilor albe (prin Viticola Aiud si Sebes) si Murfatlar (cu o clima mai calda, propice soiurilor cu coacere tarzie).
Pe piata interna, preferintele consumatorilor sunt indreptate mai ales spre vinul alb , in proportie de 70 %. La export, raportul este invers, astfel ca Halewood Romania se concentreaza mai mult pe productia de vin rosu.
In anul 2006, compania a raportat o cifra de afaceri de 11.1 milioane de euro si un profit de 1 milion de euro, in crestere cu 43% fata de anul precedent. Anul trecut, nivelul productiei a fost de 3,6-3,8 milioane litri, din care 30% reprezinta vin alb, iar 70% vin rosu.
Grupul Halewood Romania este o filiala a companiei britanice Halewood International. Compania a fost infiintata in urma cu 10 ani, iar in anul 1998 grupul a achizitionat pachetul majoritar al societatii Vinalcool Prahova, actuala Cramele Halewood, care asigura productia de vinuri si comercializarea pe piata interna.