„Restul de 400 de milioane de lei reprezinta credite si eventual emisiuni de obligatiuni”, a declarat miercuri pentru NewsIn Traian Oprea, directorul general al producatorului de energie electrica. „Directia Comerciala intretine contacte si negociaza obtinerea creditelor necesare activitatii de dezvoltare cu toate bancile interesate, inclusiv cu BEI. Intre obiectivele de investitii in pregatire se regaseste si centrala hidroelectrica cu acumulare prin pompaj Tarnita-Lapustesti. Asteptam sa primim studiul de fezabilitate, apoi scoatem la licitatie”, a mai spusTraian Oprea.
De asemenea, Hidroelectrica mai are in vedere continuarea proiectelor de retehnologizare, dar si obiective de investitii cu punere in functiune intre 2009 si 2011.
„Intre proiectele pe care le pregatim pentru 2008 sunt proiectele de retehnologizare, cu continuare in acest an, adica retehnologizare cu modernizare la Centrala Hidroelectrica (CHE) Portile de Fier II din cadrul Sistemului Hideroenergetic si de Navigatie (SHEN) Portile de Fier II, lucrari de reabilitare a ecluzei romanesti din cadrul SHEN Portile de Fier I si retehnologizarea echipamentelor din Centrala Hidroelectrica Lotru Ciunget”, a precizat directorul general al Hidroelectrica.
Totodata, sunt luate in calcul lucrari la obiective de investitii cu punere in functiune in 2008, cum sunt CHE Raul ALB, din cadrul amenajarii hidroenergetice Bistra Poiana Marului, Ruieni, Poiana Rusca si CHE Movileni, din cadrul amenajarii hidroenergetice a raului Siret, pe sectorul Cosmesti-Movileni.
In ceea ce priveste profitul inregistrat de Hidroelectrica in 2007, oficialul producatorului de energie electrica Hidroelectrica a mai mentionat ca acesta se ridica la peste 80 milioane de lei.