- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Inditex, compania-mamă a Zara, investește 50 de milioane de euro în proiecte de inovare în sectorul textil

14 Oct, 14:30 • Bocioacă Bianca
Proprietarul Zara, Inditex, a lansat un fond pentru a investi aproximativ 50 de milioane de euro în proiecte de inovare.
Inditex, compania-mamă a Zara, investește 50 de milioane de euro în proiecte de inovare în sectorul textil

Compania spaniolă Inditex, cunoscută în România pentru branduri precum Zara, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius sau Lefties, a lansat un fond de investiții în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, pentru a finanța startup-uri care dezvoltă tehnologii inovatoare destinate în special industriei textile. Noul fond va fi administrat de firma de investiții Mundi Ventures.

Citește și: Magazinul Zara din București Mall s-a închis după 15 ani de funcționare

Inditex își propune să susțină startup-urile pentru a găsi noi materiale sau tehnologii cu un impact mai mic asupra mediului. Compania s-a angajat să reducă la jumătate emisiile în întregul său lanț de aprovizionare până în anul 2030.

Inditex vrea să reducă poluarea

Compania a mai investit și în firme precum Circ, care se concentrează pe reciclarea textil-la-textil, dar și în Galy, un startup american care dezvoltă un proces de a produce bumbac din celule vegetale în laboratoare.

Colosul din industria textilă s-a angajat să realizeze un sfert din articolele sale de îmbrăcăminte din fibre noi, care în prezent nu există la scară industrială, și investește mult în dezvoltarea acestora.

Citește și: Shein şi-a dublat profitul şi a ajuns la 2 miliarde dolari în 2023. Cât au câștigat rivalii H&M și Zara

În iulie 2024, Shein, gigantul chinez din comerțul online, a anunțat că va investi 250 de milioane de euro pentru a sprijini startup-uri și creatori de modă din Uniunea Europeană și Marea Britanie, în următorii 5 ani, potrivit startupcafe.ro.