Campania de promovare a brosurii se deruleaza pana in data de 14 decembrie si completeaza campania despre Biroul ING de Consiliere pentru pensiile facultative.
„Lansarea sistemului de pensii private a fost un succes si datorita importantei mari care s-a acordat informarii si educarii participantilor”, a spus Emilia Bunea, director general ING Fond de Pensii.
„Nu te poti considera pe deplin lamurit in legatura cu pensiile din Romania, decat daca ai informatii despre toate cele 3 tipuri depensii. De aceea, am realizat un material informativ, pe intelesul tuturor, de pe urma caruia beneficiaza intreaga piata”, a adaugat Bunea.
Brosura se poate obtine direct din cele 193 de sedii si agentii ING din tara, de la un consultant sau se poate descarca de pe site-ul companiei. Mai mult, brosura s-a distribuit gratuit cu ziarul Evenimentul zilei, intr-un tiraj de 65.000 de exemplare.
Brosura este promovata si prin 408 aparitii la 11 posturi de televiziune si animatii la toate ATM-urile din sediile ING.
„Piata pensiilor facultative are un potential ridicat pentru ca de ea depind in mare masura veniturile viitorilor pensionari, insa evolutia ei depinde de cat de bine sunt promovate avantajele acestor produse”, a declarat Carmen Soare, director de marketing ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.
Aceasta a precizat ca brosura este un ghid care ii ajuta pe oameni sa ia o decizie financiara corecta, indiferent daca se va intampla acum sau in viitor.
ING vinde pensii facultative prin intermediul celor doua fonduri de pensii administrate, ING Clasic si ING Optim, care insumeaza un numar de 52.636 clienti si active nete sub administrare de 24,33 milioane lei (6,6 mil. euro), la data de 31 octombrie 2008.
Impreuna, cele doua fonduri de pensii facultative ING au o cota de piata de aproximativ 40% din totalul pietei, in functie de numarul de participanti.
Pe segmentul pensiilor private, ING are aproape 1,4 milioane de clienti. La data de 31 octombrie, activele fondului de pensii private se ridicau la 322,64 milioane lei (88,4 mil. euro), in timp ce capitalul social al ING Fond de Pensii este de 232 milioane lei (63,5 mil. euro).