In prezent, capitalul social al ING Fond de Pensii, care a primit miercuri autorizatia de administrare de pensii pe pilonul II, este de 20 milioane lei (6,37 milioane euro).
„Fondul de Pensii Administrat Privat ING pentru care am obtinut autorizarea are drept scop cresterea pe termen lung a capitalului investit, in scopul dobandirii de catre participanti a unei pensii private decente. Investitiile vor avea un grad mediu de risc, in concordanta cu perioada lunga de economisire”, a declarat directorul general al ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu, conform NewsIn.
Societatea ING Fond de Pensii si-a propus sa fie lider pe piata fondurilor de pensii private obligatorii, cu o cota de piata de 30%. Instituria financiara detine in prezent peste 35.000 de agenti de marketing in Romania, acestia urmand sa incheie contracte pentru pensii private obligatorii.
ING Fond de Pensii face parte din primele trei companii de administrare de fonduri de pensii private obligatorii autorizate pana in prezent de arbitrul pensiilor private alaturi de Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Allianz-Tiriac Pensii Private.
Banca depozitara a fondului de pensii obligatorii administrat de ING Fond de Pensii este BRD – Groupe Societe Generale, iar auditul financiar va fi asigurat de Ernst&Young Assurance Services.
Pana in prezent, arbitrul pensiilor private a autorizat constituirea a 11 societati de admistrare de pensii private obligatorii: ING Fond de Pensii SA, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, Omniasig Pensii – Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, Prima Pensie Fond de Pensii SA, BRD Fond de Pensii SA, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA, BCR Administrare Fond de Pensii SA, OTP Fond de Pensii SA, BT Aegon Fond de Pensii SA, AIG Fond de Pensii SA si Generali Fond de Pensii SA.