Totusi, ING a obtinut in trimestrul al doilea un profit de 71 milioane euro, in scadere cu 96% fata de valoarea din aprilie-iunie anul trecut, de 1,9 miliarde euro.
„ING a avut performante comerciale solide in al doilea trimestru, in conditiile in care dobanzi mai favorabile si un randament mai bun al depozitelor au dus la cresterea veniturilor din dobanzi pe segmentul bancar. Pentru Asigurari, revenirea burselor de actiuni a sprijinit cresterea taxelor impuse activelor aflate sub administrare”, a declarat, in raportul financiar al grupului, directorul general al ING, Jan Hommen, citat de Mediafax.
Din operatiunile bancare, ING a realizat in prima jumatate a acestui an un profit net de 232 milioane euro, in scadere cu 87% comparativ cu aceeasi perioada din 2008. Declinul reflecta pierderi de 118 milioane euro in al doilea trimestru si provizioane de 1,6 miliarde euro, din care 852 milioane euro constituite in intervalul aprilie-iunie.
Pe segmentul Asigurari, grupul a raportat pierderi de 955 milioane euro in primele sase luni, fata de un profit de 1,7 miliarde euro in perioada similara a anului trecut. In al doilea trimestru, insa, rezultatul a fost pozitiv, de 190 milioane euro, in scadere cu 82% fata de aprilie-iunie 2008.
In Europa, vanzarile nete din Asigurari au totalizat, in perioada ianuarie-iunie, 442 milioane euro, fata de 521 milioane euro in acelasi interval al anului trecut.
„Scaderi semnificative ale vanzarilor au fost inregistrate (in al doilea trimestru – n.r.) in Romania, Cehia, Ungaria, si Polonia”, potrivit raportului citat.
ING si-a majorat tinta de reducere a cheltuielilor pentru sfarsitul anului cu 30%, la 1,3 miliarde euro.
Grupul a primit in octombrie 2008 un ajutor financiar guvernamental de zece miliarde euro. Pentru a rezolva problemele financiare, ING aplica un program de reducere a cheltuielilor care include vanzari de active cu o valoare cuprinsa intre sase si opt miliarde euro si retragerea de pe pietele a zece state, din cele 48 de tari in care este prezent.
ING este cel mai mare grup financiar olandez dupa valoarea activelor si este prezent si pe piata romaneasca atat in sectorul bancar, cat si pe piata asigurarilor si pensiilor private.