Compania a anuntat ca pana la atingerea acestui prag, nu va percepe comisioane participantilor.
ING Fond de Pensii administreaza doua fonduri de pensii facultative (pilon III), ING Clasic si ING Optim. ING Clasic avea la 8 februarie 9.388 de participanti si un activ net de 2,57 milioane lei, iar ING Optim avea un activ net de 1,20 milioane lei si 5.220 de participanti.
„Piata se va concentra asupra pensiilor facultative. O serie de noi jucatori si-au anuntat intentia de a intra pe piata, astfel incat pana la sfarsitul acestui an vor fi 10-11 administratori”, a mentionat Radu Vasilescu, directorul general al ING Fond de Pensii, citata de NewsIn.
In opinia lui Vasilescu, 2008 va fi de fapt anul de inceput al fondurilor de pensii facultative. In ce priveste nivelul de deductibilitate, seful ING Fond de Pensii considera ca in momentul in care angajatul sau angajatorul refuza sa plateasca suma de 200 de euro, aceasta ar trebui sa fie achitata, cumulat, de una dintre cele doua parti.
Potrivit legislatiei, pot participa la fondurile de pensii facultative atat angajatii cat si angajatorii, in limita a 200 de euro, dar nu mai mult de 15% din salariul participantului.
ING Fond de Pensii vrea majorarea pragului de investitii in unitati ale organismelor de plasament colectiv, de la 5%, cat prevede acum legea pana la 15%, deoarece instrumentele pe care le au administratori la dispozitie nu permit un randament real pozitiv.