Fondurile de pensii obligatorii administrate privat, asa-numitul pilon 2 al sistemului de pensii, vor atrage circa 3,5 milioane de contributori, potrivit estimarilor prezentate de directorul general al companiei, Bram Boon, citat de Mediafax.
Din numarul total de contributori, circa jumatate sunt persoanele angajate cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, care sunt obligate sa devina membri. Diferenta va fi reprezentata de salariati intre 35 de ani si 45 de ani, care au optiunea sa contribuie la aceste fonduri.
Fondurile facultative de pensii, numite pilonul 3, vor atrage circa 200.000 de persoane in primul an de functionare si un milion de persoane peste cinci-sapte ani.
Compania a depus recent o cerere de autorizare ca administrator de fonduri private de pensii la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). ING va infiinta o companie separata pentru administratea fondurilor din Pilonul 2.
Presedintele CSSPP, Mircea Oancea, a declarat recent ca primele contributii pentru fondurile de pensii facultative (Pilonul 3) ar putea fi colectate in luna mai, iar autorizarea administratorilor de fonduri de pensii obligatorii (Pilonul 2) va incepe la sfarsitul lunii martie.
Procesul de aderare al participantilor la un fond de pensii administrat privat va fi demarat la inceputul lunii august si va dura patru luni, conform reglementarilor legislative pentru Pilonul 2.