Instanta a respins, luni, contestatia la executare, insa solutia poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.
Pe de alta parte, in 10 februarie, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea deputatului Robert Negoita de suspendare a sechestrului pus pe bunurile sale de catre Agentia Nationala de
Administrare Fiscala (ANAF).
Sentinta a fost atacata cu recurs la instanta suprema, avand urmatorul termen de judecata in 29 iunie.
Robert Negoita a instrainat, in timpul controlului Agentiei
Nationale de Administrare Fiscala de anul trecut, apartamente, terenuri si loturi de parcare in valoare de 66,57 milioane lei catre fratele si tatal sau, astfel ca Fiscul nu a putut dispune masuri asiguratorii si pentru aceste bunuri, declarau, in noiembrie 2009, surse din ANAF.
Potrivit datelor Registrului Comertului, deputatul PSD a infiintat impreuna cu fratele sau, Ionut, in data de 30 aprilie 2009, firma Domus Stil Construct SRL, Robert Negoita avand o participatie initiala de 65%. Capitalul social al firmei la momentul inregistrarii a fost de 200 de lei, 35% din partile sociale fiind in proprietatea
lui Ionut Negoita.
Pe 10 iulie 2009, Robert Negoita a majorat, prin aport in natura, capitalul social al firmei cu 37,13 milioane de lei, participatia sa urcand la 99,99%. Ulterior, in data de 19 august 2009, el a majorat capitalul social al Domus Stil Construct la 66,57 milioane de lei, au afirmat sursele citate.
In 2 octombrie 2009, data la care figura ultima modificare inregistrata la Registrul Comertului referitoare la Domus Stil Construct, Robert Negoita a iesit din actionariatul firmei, iar tatal sau, Ilie Negoita, a intrat ca asociat nou, cu un aport in natura in valoare de 43,27 milioane de lei (65% din partile sociale). In
acelasi timp, fratele sau, Ionut Negoita, a preluat 35% din partile sociale, cu o valoare de 23,30 milioane de lei, reprezentand de asemenea aport in natura. Capitalul social al Domus Stil Construct a ramas nemodificat, la 66,57 milioane de lei, in urma operatiunii prin care Robert Negoita a iesit din actionariat.
Potrivit surselor din ANAF, modificarea a fost realizata, cel mai probabil, printr-o cesiune de parti sociale, in urma careia Robert Negoita a transferat bunuri imobiliare catre fratele si tatal sau.
ANAF a inceput pe 24 septembrie 2009 un control privind tranzactiile din sectorul imobiliar realizate de Robert Negoita in perioada 2006-2008, pentru a verifica daca trebuie platita TVA la aceste operatiuni.
In urma verificarilor, ANAF considera ca Negoita datoreaza bugetului de stat suma de 120 milioane de lei (aproximativ 28 milioane de euro), reprezentand TVA aferenta tranzactiilor imobiliare derulate in perioada 2006-2008 si penalitati. Din totalul obligatiilor la buget calculate de ANAF, 76,86 milioane de lei sunt TVA, la care se adauga penalitati acumulate de 43,75 milioane de lei.
In 16 octombrie 2009, institutia a dispus masuri asiguratorii pe bunurile care figureaza in declaratia de avere depusa de catre deputat. Sursele din ANAF au precizat ca Robert Negoita s-a inregistrat la 1 iulie 2009 ca platitor de TVA.
Tot in timpul controlului, in 7 octombrie 2009, Robert Negoita a infiintat, impreuna cu fratele sau o noua societate, Domus Stil Real Estate Solutions SRL, la care a participat cu aport in natura in valoare de 32,98 milioane de lei, pe care l-a majorat pe 23 octombrie cu peste 18 milioane de lei, la 51,78 milioane de lei, au adaugat sursele.
Negoita detine 99,9996 la suta din societate, restul de 0,0004 la suta fiind in proprietatea fratelui sau.
Deputatul Robert Negoita a confirmat, in noiembrie 2009 tranzactiile prin care a iesit din actionariatul firmei Domus Stil Construct, dar a negat ca acestea au vreo legatura cu controlul ANAF.
El considera ca este ilegal ca Fiscul sa-i puna sechestru asigurator pe toata averea de 100 de milioane de euro, pentru o „pretinsa datorie” mult mai mica.
Negoita crede ca, in mod normal, ar fi fost suficient un sechestru doar pe 10 hectare de teren.
Pe de alta parte, el nu recunoaste ca ar avea datorii la Fisc reprezentand TVA neachitata.
Fratii Robert si Ionut Negoita, proprietarii firmei Pro Confort, mai detin doua hoteluri la Otopeni, unul in centrul Bucurestiului si Rin Grand Hotel, din zona Vitan, care, cu cele 1.500 de camere, este cel mai mare din Romania si unul dintre cele mai mari din Europa.
ANAF a initiat anul trecut o actiune ampla de inspectii fiscale la persoanele care au realizat tranzactii imobiliare in perioada 2006-2008, pentru a verifica plata TVA la respectivele operatiuni.