- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiție de trei milioane de euro pe platforma industrială Oltchim. Cine a băgat banii și cu ce scop

04 Oct, 20:19 • Anghel Valentin
Compania EVOLOR, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de producție de lacuri și vopseluri, a investit trei milioane de euro într-o nouă nouă facilitate de producție performantă. Fabrica va funcționa pe platforma industrială Oltchim din Râmnicu Vâlcea.
Investiție de trei milioane de euro pe platforma industrială Oltchim. Cine a băgat banii și cu ce scop

Cândva un gigant economic al României, platforma industrială Oltchim se bucură, iată, de investiții încurajatoare pentru producția autohtonă de lacuri și vopseluri. Producătorul EVOLOR, parte a holdingului ROCA Industry, va avea o fabrică performantă pe această plaformă, în urma unei investiții de trei milioane de euro, potrivit wall-street.

Noua facilitate este amplasată pe locul ocupat anterior de fosta fabrică Chempro, cumpărat anul trecut de companie. Potrivit sursei citate, facilitatea de producție este rezultatul unui amplu proces de modernizare și tehnologizare.

Fabrica EVOLOR de pe platforma Oltchim ocupă de 3.776 metri pătrați și include capacități operaționale performante și robotizate, un nou laborator de cercetare-dezvoltare, echipamente cu tehnologie de ultimă oră și spații logistice și administrative. Se estimează că astfel va crește cu 15 procente capacitatea de producție a tencuielilor decorative și cu 50 la sută capacitatea de stocare pulberi vrac, ceea ce va reduce cantitatea deșeurilor de hârtie.

Citește și Cresc salariile din 1 ianuarie 2025 pentru treime din angajații României! Află cât!

Pe aceeași platformă industrială din Râmnicu Vâlcea, EVOLOR plănuiește, în următorii ani, dezvoltarea unei noi secții de producție de vopsele lavabile, o secție de producție de lacuri și emailuri ecologice și un centru logistic de distribuție a produselor finite, pentru a-și extinde arealul de distribuție, atât pe piața internă, cât și pentru export. De aceea, compania a cumpărat deja șase terenuri, cu suprafața totală de peste 13.000 de metri pătrați.

”Inaugurarea fabricii EVOLOR de pe platforma Oltchim arată că reindustrializarea a început deja”

”Reindustrializarea României, misiunea noastră strategică la ROCA Industry, înseamnă pași și acțiuni concrete, care presupun investiții, echipe cu viziune și capacitate de implementare și valoare reală adăugată produselor Made in România. Inaugurarea fabricii EVOLOR de pe platforma Oltchim, o investiție strategică a holdingului, arată concret că reindustrializarea a început deja și ne bucurăm să fim promotori ai acestui proces. Continuăm să credem că România are toate șansele să exporte campioni industriali competitivi în Europa și să ne îndeplinim promisiunile asumate”, spune managerul general al ROCA Industry, Ionuț Bindea.

În prima jumătate a anului, EVOLOR a avut o cifră de afaceri de 53,7 milioane de lei, cu 8,3 la sută mai mare față de aceeași perioadă din 2023.

Citește și Casa Verde Fotovoltaice, programul care împarte România în două. Un minut pentru 3.800 de dosare. Prosumatorii cer reguli noi