Centralele vor avea o putere instalata de 200 MW, iar lucrarile pentru constructia lor vor dura pana in 2012, a afirmat luni Bogdan Badea, directorul de strategie si dezvoltare al companiei Electrica.
Cele doua companii au semnat in vara anului trecut un acord de cooperare care prevede infiintarea unei societati mixte pana la finele lunii aprilie a acestui an. Aceasta companie va avea ca obiect de activitate producerea de energie electrica si termica in cogenerare, prin utilizarea deseurilor forestiere colectate in urma procesului de igienizare si ecologizare a padurilor, potrivit reprezentantului Electrica.
Un megawatt instalat intr-o centrala pe bio-masa presupune investitii de peste 2 milioane euro, a mai spus Badea.
Totodata, Electrica negociaza cu alte firme specializate din domeniu posibilitatea unor asocieri pentru constructia unor centrale pe biomasa de inca 100 MW, a declarat Badea, fara sa nominalizeze potentialii parteneri.
Electrica vrea sa investeasca pana in 2012 circa 150 milioane euro in construirea unor parcuri eoliene cu generatoare insumand 100 MW.
Tot pana in 2012, Electrica si-a propus sa investeasca in hidrocentrale de capacitate mica si medie, cu o putere totala de 50 MW.
Obiectivul Electrica este sa devina unul dintre cei mai importanti producatori de electricitate din surse regenerabile din Romania, pana in 2012.