De asemenea, in sedinta de marti, membrii Comitetului au discutat despre evolutiile recente la nivel european in domeniul prevenirii si gestionarii crizelor financiare.
In acest context, au fost analizate documentele Comisiei Europene privind propunerea unui cadru al Uniunii Europene pentru gestionarea crizelor transfrontaliere in sectorul bancar, precum si rezultatele consultarii publice legate de acest subiect.
De asemenea, au fost trecute in revista dezbaterile curente din UE privind posibilele mecanisme de impartire a poverii fiscale intre statele membre in conditiile unei crize financiare transfrontaliere si principiile de organizare si functionare a grupurilor de stabilitate transfrontaliere.
Membrii CNSF au analizat, totodata, evolutiile recente ale sectorului financiar din Romania. Mentinerea calitatii activelor la un nivel controlabil si evolutia in general favorabila a profitabilitatii au contribuit la consolidarea la niveluri adecvate a solvabilitatii si a lichiditatii institutiilor financiare.
In acest context, perspectivele dezvoltarii sanatoase a activitatii sectorului financiar din Romania au fost apreciate ca pozitive.