„Asigurarea obigatorie a locuintelor reprezinta de fapt o asigurare de protectie sociala”, a mentionat Toncescu, citata de NewsIn. Presedintele CSA a adaugat ca sumele pe care asiguratii le vor primi le ofera oamenilor posibilitatea sa inceapa contructia bunului avariat.
„Legea este acum la Parlamentul Romaniei, a trecut deja de Senat si cred va fi discutata de Camera Deputatilor in aceasta sesiune sau in sesiunea din toamna. Daca se adopta in toamna, probabil ca intrarea ei in vigoare se va face incepand cu jumatatea anului viitor”, a precizat Angela Toncescu.
Ea a mentionat ca proiectul de lege a fost facut avand la baza avizul societatilor de asigurare care practica riscul de catastrofa, inainte de a fi transmis Guvernului si Parlamentului Romaniei.
Potrivit proiectului de lege privind asigurarea obligatorie a locuintei, suma maxima asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele tip A, respectiv 10.000 euro pentru locuintele tip B. Prima obligatorie este de 10 euro in cazul locuintelor tip B si de 20 euro in cazul locuintelor tip A.