- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Locuiești la bloc? O greșeală banală te poate costa scump. Mii de oameni au fost amendați deja

10 Sep, 17:33 • Preda Silvia
Românii care locuiesc la bloc riscă o amendă uriașă, dintr-un motiv banal. Puțini știu că există acest risc!
Locuiești la bloc? O greșeală banală te poate costa scump. Mii de oameni au fost amendați deja

Dacă locuiești la bloc și nu ai numărul trecut pe ușa apartamentului acest lucru îți poate atrage o amendă. În Oradea, peste 3.000 de persoane au primit sancțiuni pentru acest lucru, din 2020 și până în prezent, arată Știrile Pro TV.

O femeie din Oradea a declarat că a fost nevoită să achite 100 de lei pentru că nu avea număr pe uşa apartamentului, când Poliția a venit în control.

„A trebuit să fac copie după procesul verbal și după chitanța cu care am plătit și să le duc la poliția locală. Sub amenințarea executării”.

Românii care locuiesc la bloc riscă o amendă uriașă

„Am primit amendă, da, pentru că n-aveam număr pe ușa de intrare în apartament. Oricine poate suna la interfon, cu numele noastre, cutiile poștale numerotate”, a spus o altă femeie amendată pentru că nu aveau număr pe ușa apartamentului.

Autoritățile din Oradea transmit că sancțiunea este prevăzută într-o hotărâre de Consiliu Local din 2017.

Pentru a avea o imagine cât mai completă, cât mai corectă, asupra numărului populației, trebuie să existe întotdeauna o corelare între numărul populației și imobile”, a declarat Octavian Haragoș, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Românii care locuiesc la bloc riscă o amendă uriașă
Românii care locuiesc la bloc riscă o amendă uriașă

Citește și: Este total interzis să ai asta la tine atunci când treci graniţa. Amenda este imensă şi se confiscă tot!

Potrivit autorităților, serviciile de urgență ajung mai repede la adresă atunci când ușile sunt numerotate. Această hotărâre a fost adoptată și în Timișoara.

Sancțiunile sunt destul de mari, de la 1500 de lei la 2500 de lei”, a declarat Dana Seracin, purtătoarea de cuvânt a Poliției Locale Timișoara.

Și oamenii care hrănesc porumbeii din centrul orașului primesc amenzi pentru că excrementele pot distruge clădirile din zona istorică.

Mi se pare un pic exagerat, amendați nu, eventual niște avertismente, anunțuri că nu e bine să hrănim porumbeii”, a declarat un timișorean.

Câteva persoane din Timișoara au fost amendate cu până la 200 de lei, iar alte zeci au primit avertismente.

Hotărârea este acum suspendată pentru că Prefectura Timiș a atacat-o în instanță.

Vezi și: S-a terminat cu ursăria! Turiștii care hrănesc urșii vor fi amendați nu o dată, ci de două ori. Amenda 2 în 1 poate ajunge până la 2.200 de lei