Revolut a făcut un pas major pe piața bancară din România, alăturându-se rețelei de Plăți Instant, o mișcare care promite să schimbe dinamica industriei financiare locale. Acest serviciu permite transferul imediat al fondurilor între conturi, fără întrerupere, 24/7, ceea ce îl face extrem de atractiv pentru clienți, potrivit romaniatv.net.
Te-ar mai putea interesa și: Ce comision plătești dacă scoți bani de la BCR, BRD și ING. Informația importantă pe care trebuie să o știe toți românii
foto: Revolut
Lansată inițial în 2019 cu doar patru instituții financiare participante (CEC Bank, Banca Transilvania, Libra Internet Bank și BCR), rețeaua de Plăți Instant a crescut, ajungând în prezent să fie utilizată de 18 instituții financiare. Integrarea Revolut în acest sistem reprezintă o extindere a ecosistemului său digital și o oportunitate de a atrage clienți de la marile bănci tradiționale, precum CEC Bank, BCR și BRD, care domină piața locală. În plus, Revolut beneficiază de reputația sa pentru plăți rapide și fără bariere între diferite bănci, ceea ce îi conferă un avantaj competitiv.
Gabriela Simion, director general al Revolut Bank UAB Sucursala România, a declarat că utilizatorii din România au realizat, în medie, 125 de milioane de tranzacții lunar în 2024, un indicator al ratei ridicate de adopție. Prin integrarea serviciului de Plăți Instant, Revolut își extinde portofoliul de soluții de plată sigure și contribuie la tranziția către o economie cashless, una dintre misiunile asumate încă de la lansarea sa, cu șase ani în urmă.
„Acesta este un pas important în misiunea noastră de a deveni și mai relevanți pe piața locală și de a face lucrurile și mai simple pentru clienții noștri. Utilizatorii români au realizat, în medie, 125 de milioane de tranzacții pe lună anul acesta, o dovadă a ratei de adopție ridicate de care ne bucurăm pe piața locală.
Suntem încântați că acum vom adăuga și plățile instant, continuând să ne extindem portofoliul de metode de plată realizate într-un mediu sigur. Integrând sistemul de plăți instant TRANSFOND, Revolut contribuie la dezvoltarea economiei cashless în țara noastră, o misiune care a debutat acum 6 ani, cu ambiția de a revoluționa piața de banking locală.
Obiectivul nostru este acela de a-i ajuta pe clienți să obțină și mai mult de la banii lor, de a le oferi și mai mult control asupra propriilor fonduri financiare. Indiferent că folosesc Revolut pentru a face plăți, economii sau investiții, aplicația noastră le oferă un ecosistem pentru centralizarea și optimizarea deciziilor financiare”, a declarat Gabriela Simion, director general Revolut Bank UAB Sucursala România, citată de news18.ro.
Cu toate că băncile tradiționale se tem de migrarea clienților către Revolut, este probabil ca mulți dintre aceștia să folosească deja carduri Revolut în paralel cu conturile lor clasice.
Te-ar mai putea interesa și: Frații Păvăl de la Dedeman colaborează cu BCR. Clienții băncii pot primi până la 200.000 de lei finanțare