„Este o masura pe care am anuntat-o din momentul in care am fost numit ministru. Sunt convins ca un management privat la unele companii aflate in subordinea noastra va aduce rezultate economice si mai bune si va da incredere investitorilor interesati in proiectele majore pe care le are in vedere Romania in urmatoarea perioada”, a declarat ministrul Economiei, Ion Ariton.
Ministerul a derulat mai multe proiecte de evaluare asupra impactului privatizarii managementului.
In urma cu cateva zile s-a incheiat si evaluarea „Functional Review” efectuata de Banca Mondiala la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care, de asemenea, recomanda implementarea masurilor pentru privatizarea managementului la unele companii aflate in subordinea ministerului.
MECMA va publica in cateva zile anuntul de licitatie pentru privatizarea managementului la unele companii din subordinea sa. In prezent se deruleaza ultimele evaluari pentru stabilirea exacta a companiilor care vor intra in acest program.
Printre companiile controlate de Ministerul Economiei se numara Termoelectrica, Hidroelectrica, Electrica, Transelectrica, Nuclearelectrica, complexurile energetice Rovinari, Turceni si Craiova, Romgaz, Transgaz, Oltchim, Oil Terminal, Conpet, Petrotrans, Compania Nationala a Huilei, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Minvest Deva, Compania Nationala a Uranului, Romarm, IAR Brasov.