- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Marcel Ciolacu a răspuns la întrebări! Cu cine ar vota Premierul României la prezidențiale

07 Oct, 17:30 • Bugiu ⁠Ana Maria
Marcel Ciolacu a declarat că, dacă ar trebui să aleagă, ar vota cu Elena Lasconi la prezidențiale. El a motivat alegerea prin faptul că Lasconi este femeie.
Marcel Ciolacu a răspuns la întrebări! Cu cine ar vota Premierul României la prezidențiale

Marcel Ciolacu, liderul PSD și premierul României, a fost invitat în emisiunea lui Cătălin Măruță, unde a participat la un joc de întrebări „picante”. Conform formatului emisiunii, Ciolacu trebuia să răspundă la întrebările citite în minte, având opțiunea, fie de a le citi cu voce tare, fie de a consuma un sos extrem de iute.

Una dintre întrebările care i-au fost adresate a fost legată de alegerile prezidențiale: „Să presupunem că cei care candidează nu ar avea voie să se voteze pe ei înșiși și nici să își anuleze votul. Cu cine ați vota?” Ciolacu avea de ales între câțiva candidați propuși, printre care Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Elena Lasconi și George Simion.

Te-ar mai putea interesa și: Planul României cu privire la creșterea natalității și la avorturi. Marcel Ciolacu: „Dăm femeii alternativa”

foto: Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a răspuns la întrebări! Cu cine ar vota Premierul României la prezidențiale

Inițial, liderul PSD a fost ezitant, explicând că astfel de decizii sunt luate în foruri restrânse, unde se fac calcule și se discută strategii. A admis că într-un astfel de context politic este dificil, fie să te votezi pe tine însuți, fie să te propui drept candidat. În cele din urmă, Ciolacu a oferit un răspuns surprinzător, declarând că, dacă ar trebui să aleagă, ar vota cu Elena Lasconi, pe motiv că este femeie.

Acest răspuns a fost considerat neașteptat, mai ales în contextul listei de candidați, și a atras atenția prin faptul că Ciolacu a ales să sublinieze importanța reprezentării feminine în politică.

Această discuție a stârnit interes, având în vedere contextul actual al pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și dezbaterile legate de potențialii candidați.

„Complicat… Dar putem să o citim. Este o întrebare pe care ți-o pui când ești într-un for decizional foarte restrâns, unde sunt 7-11 persoane. E o situație delicată, pentru că acolo vin propunerile. Dintre cei 7, unul trebuie să fie, de exemplu, președintele camerei.

Este normal să faci calcule, să te gândești cine este de partea ta… E incomod fie să te propui singur, fie să te votezi pe tine însuți. Un nume concret… să știți că aș putea să votez doi candidați și să îmi anulez votul… dar, categoric, aș vota o femeie: aș merge cu Elena Lasconi“, a răspuns Marcel Ciolacu.

Întrebarea era: „Să presupunem că cei care candidează nu ar avea voie să se voteze pe ei înșiși și nici să își anuleze votul. Cu cine ați vota?”

Acesta avea de ales dintr-o listă scurtă de candidați: Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Elena Lasconi și George Simion.

„Aș vota pentru Lasconi. Pentru că este femeie”, a motivat Ciolacu.

Te-ar mai putea interesa și: Marcel Ciolacu dă de pământ cu decizia C.E. privind subvențiile la energie. „România nu e obligată”