Toscafund anticipeaza ca ascensiunea marilor economii emergente, asa-numitul grup BRIC – Brazilia, Rusia, India si China – va coincide cu expansiunea Londrei ca centru financiar international, scenariu care contrazice perspectivele sumbre vehiculate in ultimele saptamani, care par sa fi condamnat deja capitala britanica dupa ce guvernul a anuntat ca vrea sa aplice taxe de 50% pe salariile si bonusurile mari, potrivit Mediafax.
Alte doua fonduri de hedging importante din Londra, BlueCrest Capital si Brevan Howard, au demarat deja procedurile de mutare a sediilor in Elvetia, unde taxele pot fi negociate cu guvernul.
„Ideea ca Londra va fi un oras-fantoma in zece ani nu este credibila. Sunt prea mult economii aspirationale, care nu au infrastructuri proprii. Avem o afinitate cu India, cu Golful, chiar si cu China, prin Hong Kong. Aceste piete vor dori un centru financiar in occident”, considera economistul-sef al Toscafund, Savvas Savouri.
El estimeaza ca in centrul financiar din Londa vor fi create cel putin 100.000 de noi locuri de munca in urmatorul deceniu.