- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

MCG si-a propus sa intermedieze finantari imobiliare de 80 mil. euro pana la finalul lui 2008

11 Sep, 16:33 • Redactia DailyBusiness
Firma cu capital romanesc Mortgage Capital Grup (MCG), care si-a inceput activitatea luna aceasta, si-a propus sa intermedieze finantari imobiliare si ipotecare in valoare de 80 de milioane de euro pana la finalul anului viitor.
MCG si-a propus sa intermedieze finantari imobiliare de 80 mil. euro pana la finalul lui 2008

Compania vizeaza drept clienti atat persoane fizice, cat si juridice, pozitionandu-se ca un „mortgage broker” (intermediar de ipoteci ” n.r.). Solutiile gestionate de MCG sunt de tipul credite ipotecare, credite imobiliare, refinantari pentru credite ipotecare/imobiliare, credite de nevoi personale, leasing imobiliar si credite punte.

Serviciile de consultanta vor fi gratuite pentru clienti, compania primind comisioane de la banca comerciala de la care va veni finantarea pentru client, a spus pentru DailyBusiness Bogdan Furnica, managing partner al noii firme de consultanta.

Momentan exista un sediu in Bucuresti, insa compania intentioneaza ca in viitorul apropiat sa deschida inca doua birouri in capitala.

Compania va promova marca proprie „Credit UP”, sub sloganul „Iti creditam visele”, marca sub care vor aparea serviciile destinate persoanelor fizice, pentru persoanele juridice planul de servicii aflandu-se deocamdata in stadiu de pregatire.

Investitia initiala a companiei se ridica la aproximativ 100.000 euro. Pentru inceput, MCG ofera servicii in Bucuresti, iar in lunile urmatoare se va extinde in alte zece orase din tara. MCG are deja un numar de 10 consultanti permanenti si 15 colaboratori, dar conducerea companiei doreste ca pana la finele primului trimestru din 2008 numarul angajatilor sa ajunga la 100.

Apreciem ca pana la sfarsitul anului 2008 vom atrage un numar de aproximativ 1.500 de clienti persoane fizice si 100 de companii care doresc sa investeasca in proiecte imobiliare atat personale (cumparare/achizitii locuinte) cat si complexe de tipul project finance”, spune Bogdan Furnica, managing partner al noii firme de consultanta.

Credem ca piata romaneasca ofera inca numeroase oportunitati pentru consultanta financiara. Spre exemplu, in Uniunea Europeana gradul de intermediere prin brokeri este de peste 40%, iar in Romania acesta atinge aproximativ 5% atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii”, completeaza Furnica.

Practic, Romania, desi se afla in urma multor tari din Europa la capitolul finantari ipotecare, este intr-un trend de crestere, deoarece romanii devin constienti de existenta aceastei variante”, declara managing partner-ul MCG.

Urmărește Daily Business pe Google News