Lansatea portalului AsigurareaLocuintelor.ro face parte dint-o campania de informare si promovare a asigurarilor demarata de companie la inceputul lui iulie.
„Dezvoltarea industriei de asigurari depinde in mod crucial de maniera in care clientii inteleg produsele care le sunt oferite si afla ceea ce primesc in schimbul primelor pe care le platesc”, a declarat Alexandru Ciuncan, business development director in cadrul Media Xprimm.
Un studiu realizat de Mednet Marketing Research Center in colaborare cu Media XPrimm in aprilie 2009 arata ca 35,3% dintre romanii chestionati intentioneaza sa incheie o asigurare in viitorul apropiat. Dintre acestia, 53,9% si-au propus sa incheie o asigurare pentru locuinta.
Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor trebuia sa devina operationala la 1 iulie 2009, insa aceasta a fost amanata, pentru cel mai devreme la inceputul anului viitor, din cauza interesului scazut al asiguratorilor de a participa cu bani la acest proiect. Asigurarea acopera riscurile de cutremur, alunecari de teren si inundatii.
Persoanele care detin o asigurare facultativa de locuinta vor fi obligate sa incheie si una obligatorie, pentru care vor plati, dupa intrarea in vigoare a acestei legi, suma de 20.000 euro pentru locuintele tip A si 10.000 euro pentru locuintele tip B.
Locuinta de tip A reprezinta o constructie cu structura de rezistenta din beton armat sau metal si cu pereti exterior din caramida arsa, piatra, beton, cu sau fara cadre de beton armat, lemn si alte materiale asemanatoare, rezultate in urma unui tratament chimic.
Locuinta de tip B este o constructie din caramida nearsa, valatuci, chirpici, pamant batut si alte materiale asemanatoare, nesupuse unui tratament termic sau chimic, cu pereti de orice fel, acoperite cu stuf, paie, trestie sau coceni.